Kevät on
nyt virallisesti täällä, ja ulkogrillauskausi. Näin päätimme, kun mietimme
hullujenpäivien hevosenfileepihveille sopivaa kypsennystapaa. Kokonainen
sisäfilee on niin suuri, ettei muutaman pihvin leikkaaminen vielä oleellisesti
sitä pienennä, mutta se on hyvä alku. Hevosenlihaa on tarjolla vain valitettavan
harvoin. Se on kuitenkin erittäin hyvää, mielestämme jopa parempaa kuin
naudanliha. Kun kaivelimme pakastinta, sieltä löytyi vielä vähän viimevuotista
karhunlaukkaa, josta sai tehdyksi hyvän maustevoin grillipihveille. Lisäkkeenä ”lyttypottuja”
marokkolaisista varhaisperunoista sekä tomaattisalaattia espanjalaisista makeista
ja monen värisistä minitomaateista.
Vaikka
grillaus tapahtuikin ulkosalla, kevät on sen verran varhaisessa vaiheessa, että
ulos ei vielä tarkene jäädä syömään. Mutta pikkuhiljaa. Ehkä jo muutaman viikon
kuluttua lautaset voi kattaa ulkopöydälle.
Pihvien
grillaamiseen ei tarvita reseptiä, liha grilliin vähäksi aikaa, pihvin kääntö ja
grillaus toiselta puolelta. Lopuksi vähän suolaa ja pippuria myllystä ja se on
siinä. Karhunlaukkavoin ohje on täällä ja lyttypottuja olemme valmistaneet
uunissa, mutta yhtä hyvin ne voi kuumentaa grillissä. Tomaattisalaatissa oli
vain tomaattia, kevätsipulia, rucolaa sekä kastikkeena Stockan viikunalla
maustettua modenalaista balsamietikkaglazea. Helposti hyvää ruokaa.
Ai niin, MTK:n, Jaakko Nuutilan ja Hippoksen yhteistyönä on syntynyt myös tuhti annos hevosenlihareseptejä.
Ai niin, MTK:n, Jaakko Nuutilan ja Hippoksen yhteistyönä on syntynyt myös tuhti annos hevosenlihareseptejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti