Jo
ajatuksenakin uunikaurapuuro saattaa kuulostaa melko epäilyttävältä, mutta kun kaurahiutaleiden
lisäksi vuokaan lisätään marjoja, pähkinöitä ja munamaitoa, lopputulos on tosi
herkullinen, jopa terveellinen. Resepti sopii hyvin myös alkeellisen kesämökkikeittiön
aamiaisruoaksi. Ainekset voideltuun uunivuokaan ja vuoka uuniin runsaaksi puoleksi
tunniksi – tadaa. Sopivia aineksia laitetaan sen mukaan mitä kaapista löytyy
eikä mitta-astioitakaan tarvita kuin yksi: ihan tavallinen kahvikuppi.
Virallisesti cup on 2.36588 desilitraa, joka pyöristetään 2,5 desiksi, mutta
kun kaikki ainekset on mitattu samoissa mitoissa, tässä tapauksessa kahvikupin
koolla ei ole väliä. Isolla kupilla tulee paljon puuroa, espressokupilla
mittaamalla vähemmän.
Ohje
löytyi New York Timesin ruokasivustolta. Mutta kuten kaikki ruokaa valmistaneet
tietävät, ihanne ja todellisuus eivät aina kulje käsi kädessä, eikä senkään reseptin
yhteydessä ollut ruokakuva ole tehty ohjeen mukaan. Puuroon on todennäköisesti
käytetty huomattavasti vähemmän nestettä, sillä mikään muu ei selitä lehden kuvassa
olevaa kauniin kuivaa ja rapeaa pintaa, jossa suunnilleen jokainen kaurahiutale näkyy erikseen… Epätrendikkään ruokablogin kuvassa sen
sijaan näkyy uunipuuron todellinen olomuoto, joka ei ole mikään viimeistellyn
sievä oatmeal-bowl, mutta kuitenkin esteettisempi kuin perinteinen kaurapuuro. Ja mikä parasta, tosi herkullinen aamiainen.
Marja-pähkinä-kaurapuuro
uunissa
isohko nokare voita sulatettuna
3 kupillista marjoja ja/tai hedelmiä
(tässä
pakastevadelmia ja tölkkipersikkaa)
2 kupillista Elovena kaurahiutaleita (ei
pikahiutaleita)
1 kupillinen rouhittuja manteleita ja pähkinöitä
(tässä
mantelia, pistaasia, cashew- ja pekaanipähkinää)
hiukan suolaa
2 kupillista maitoa (tai kookosmaitoa tai jotain
vastaavaa)
2 munaa
puoli kupillista (ruokokide)sokeria
hiukan vaniljaa mausteeksi
Voitele uunivuoka voisulalla ja levitä vuoan pohjalle
marjat ja hedelmät. Rouhi pähkinät ja sekoita ne kaurahiutaleiden kanssa.
Vatkaa toisessa kulhossa munat, maito, suola, sokeri, vanilja sekä loput
voisulasta. Kaada kuiva-aineseos munamaidon joukkoon, sekoita ja kaada se
vuokaan marjojen päälle. Ravistele vuokaa jotta ainekset levittäytyvät
tasaisesti.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia, viimeistele marjoilla ja
nauti lämpimänä maidon tai kerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti