Macaronpupujen
myötä epätrendikäs keittiö toivottaa kaikille pupuisaa pääsiäistä.
Macaronpuput / Easter bunny macarons
(noin 30 kpl)
230 g mantelijauhetta
230 g tomusokeria
160 g valkuaisia (6 M-kokoisesta munasta)
2 rkl hienoa sokeria
230 g hienoa sokeria
3 rkl vettä
(jauhemaista elintarvikeväriä, kulta)
täyte
lemon curd (ks edellinen päivitys)
valkosuklaaganache: 200 g valkosuklaata ja 4-5 rkl
kuohukermaa
muuta
elintarvikekäyttöön tarkoitettu koristelukynä
Sekoita ja siivilöi keskenään mantelijauhe sekä
tomusokeri samaan kulhoon ja lopuksi heitä pois se osuus, joka ei suosiolla
tule siivilän läpi. Sekoita jauhoseos ja puolet (80 g) valkuaisista tahnaksi.
Kaada kulhoon loput (80 g) valkuaisista ja vatkaa
pehmeäksi vaahdoksi. Kaada paksupohjaiseen kattilaan sokeri sekä vesi ja anna
veden hiukan imeytyä sokeriin. Kuumenna seosta (sekoittamatta) kunnes sokerin
lämpötila nousee 118 asteeseen. Tähän tarvitaan kunnollinen lämpömittari. Kaada
heti kuuma sokeri kapeana nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa
seosta kunnes se jäähtyy muuttuen samalla kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi
(italialainen marenki). Yhdistä jauhotahna sekä valkuaisvaahto varovasti
käännellen. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota uunipellillä olevalle
leivinpaperille parin sentin välein halkaisijaltaan noin 2,5 cm marenkikiekkoja,
joista puolet on pyöreitä ja puolet korvallisia. Kun leivinpaperi on täynnä,
täräytä peltiä muutaman kerran pudottamalla se voimakkaasti pöytään. Näin
macaroneihin ei jää ilmakuplia. Sen jälkeen pupun takakappaleisiin voi
pursottaa häntätupsun. Anna peltien levätä peittämättä vajaan tunnin, jotta
marengin pintaan ehtii muodostua hiukan kuorta. Tässä vaiheessa sivelin korviin
ja häntätupsuun hiukan kullanväristä jauheväriä (Mill & Mortar). Paista
macaronit 140 asteessa kiertoilmasäädöllä noin14 minuuttia. Jäähdytä marenkeja
hetki ja irrota ne sitten leivinpaperista.
Valmista valkosuklaaganache kuumentamalla ensin kerma
ja lisäämällä siihen suklaa pieninä paloina. Kun suklaa on sulanut, sekoita
hyvin ja jäähdytä ennen käyttöä.
Piirrä korvallisiin macaroneihin pupun naama
elintarviketussilla ja täytä pupumacaronit lemon curdilla /
valkosuklaaganachella / jollain muulla. Macaronit ovat parhaimmillaan seuraavana
päivänä, jolloin maku ja kosteus on ehtinyt tasaantua.
Nämä olivat pääsiäispöydän söpöimmät ja makeimmat vieraat - ja katosivat nopeasti! Kiitos!!!
VastaaPoistaOn se teidän perheellä niin kauheaa joutua toimimaan erilaisten ruokajuttujen koekaniineina ;)
VastaaPoista