Keittiön
kaappiensiivouspäivät jatkuvat ja nyt oli vuorossa broccolinipaketin
hyödyntäminen, ei kuitenkaan clean eatingia "figgy poppleton-rice" -tapaan, vaan enemmänkin jääkaapin cleaning ;)😁 Sinihomejuustoakin oli vielä jäljellä ja sehän sopii
parsakaalin kanssa todella hyvin. Koska kaapissa ei kuitenkaan ollut
tagliatelle- tai pappardellepastaa, jonkinlaisen energiapuuskan saaneena en
mennyt kauppaan, vaan tein sellaisen itse (resepti täällä). Jotta
tästä(kin) ei tulisi pelkkää kasvisruokaa, laitoin vielä toiseksi viimeisen
käyttöpäivän paketillisen amerikanpekonia uuniin kypsymään ja viimeistelin
pastan täydellisen kypsiksi ja rapeiksi paistuneilla pekoninpaloilla (resepti).
Tällaisesta ruoanlaitosta tykkäävät sekä vatsa että lompakko.
Broccolinipasta,
sinihomejuustoa ja pekonia
150 g pappardelle/tagliatelle pastaa
nokare voita
1 salottisipuli
200 g broccolinia
50 g sinihomejuustoa
1 rkl crème fraîchea
suolaa ja mustapippuria myllystä
rapeaksi paistettua pekonia
Kuori salottisipuli ja leikkaa se pieneksi silpuksi.
Leikkaa broccolineista kukinnot erikseen ja leikkele varret ihan pieneksi
silpuksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja lisää sipulisilppu, hienonnetut
broccolininvarret sekä pari ruokalusikallista vettä ja sekoittele. Kun vesi on
haihtunut, sipuli on kuullottunut ja varret pehmenneet, lisää broccolinin
kukinnot ja freesaa niitä muutaman minuutin ajan. Lisää nyt crème fraîche sekä
sinihomejuusto pieninä muruina ja keittele sekoitellen. Kun juusto on sulanut,
broccolinipaistos on valmis. Broccolini on parhaimmillaan kun väri on kirkkaan
vihreä ja siinä on vielä vähän puruvastusta.
Broccolinipaistoksen kiehuessa keitä pasta niin, että
se on kypsää suunnilleen samaan aikaan kuin paistoskin. Valuta pasta ja sekoita
pastan joukkoon teelusikallinen ruokaöljyä. Kaada sitten pasta pannulle
broccolinin joukkoon, sekoittele ja jaa kahdelle lautaselle. Viimeistele
rapealla pekonilla.
Tuli hyvää! Pekonin voi jättää pois, kasvisversiona, tuoreita yrttejä. 🧝♀️
VastaaPoistaTuota... itse asiassa pekoni on "the thing" eli juuri se elementti, joka viimeistelee tämän pastan herkullisen maun.
VastaaPoista