TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Poropizza ruisleivästä



Haudutetusta poronniskasta jäi sen verran syötävää, että siitä riitti täytteeksi ruokaisaan iltapalapizzaan. Pizzapohjaksi valittiin revitty ruisleipä. Joskus kauan sitten Oululainen valmisti reiättömiä revittyjä ruisleipiä, jollaisesta sai kätevästi ”pizzapohjan”. Sellaisia ei enää löydä mistään, mutta kokeilin täyttää reiän toisesta leivästä leikatulla palalla jotta lätty muistuttaisi enemmän pizzaa kuin lämmintä reikäleipää. Toimi oikein hyvin kunhan vaan nosti valmiin ”pizzan” tosi varovasti uunipelliltä lautaselle, ettei paikkaus irtoa.


Poropizza ruisleivästä
(1 annos)

ohutta revittyä ruisleipää       
kastike
1 muna
50 g crème fraichea
50 g mozzarellaraastetta
suolaa
mustapippuria
täyte
1 kevätsipuli ohuina viipaleina
50-75 g mozzarella Bufalaa viipaleina
kypsäksi haudutettua poroa ja kastiketta (resepti täällä)

Aseta ruisrevitty leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa muna kevyesti ja sekoita joukkoon crème fraiche sekä mozzarellaraaste. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja levitä tasaisesti ruisrevityn päälle.



Ripottele pinnalle kevätsipulit ja asettele mozzarella Bufala –viipaleet tasaisesti. Levitä Bufalalle hiukan porokastiketta ja lopuksi pieniksi paloiksi leikattua poroa. Paista uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti