Tämä ei
ole mikään ”hävikistä herkuksi” –päivitys, eikä ”miten hävitän loppiaisena
viimeisetkin joulupöydästä jääneet lohet”. Ei. Ostin palasen lohta ihan tätä
ruokaa varten, vaikka suurin osa muista aineksista olikin valmiina jääkaapissa.
Myös se yksi aines, jolla sitten lopulta unohdin viimeistellä annokset.
Uudenvuoden hummerista oli nimittäin jäänyt rucolaöljyä, joka olisi sopinut
vallan mainiosti tähän(kin) mausteeksi. Mutta kun aloin tiskata lautasia, huomasin
rucolaöljypullon olevan edelleen pöydällä ja korkki kiinni. No, oli tämä hyvää
ilmankin, mutta olisi voinut olla vielä parempaa sen kanssa…
Pasta-lohi-avokadosalaatti
(kahdelle)
80-100 g (kuivapaino) pastaa
pikkutilkka ruokaöljyä
150 g lohta tai kirjolohta
pieni nokare voita
1 kypsä avokado
1 kovaksikeitetty kananmuna
1 kevätsipuli
1 sitruuna
tilliä
suolaa ja valkopippuria
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä melkein kypsäksi,
valuta ja jäähdytä pasta ja kaada joukkoon pikkutilkka ruokaöljyä. Leikkaa lohi
suupaloiksi ja kypsennä palat paistinpannulla nokareessa voita. Mausta suolalla,
valkopippurilla sekä tillisilpulla. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa sisus
pieniksi paloiksi. Purista avokadon päälle hiukan sitruunamehua ettei vihreys
muutu ruskeaksi. Kuori ja pilko kovaksikeitetty kananmuna. Leikkaa kevätsipuli
ohuiksi viipaleiksi. Sekoita aineksista kaksi annossalaattia ja viimeistele
raastetulla sitruunankuorella sekä tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti