Meillä
on uusi keittiölelu – minikokoinen savustin, jota piti tietysti heti päästä
kokeilemaan. Kerrostalokeittiössä sen paikka on mahdollisimman lähellä
liesituuletinta ja mahdollisimman kaukana palovaroittimesta. Uskomattoman
paljon savua tällainen pienikin savustin onnistuu saamaan aikaan. Savun laatu ja
maku riippuu kuitenkin käytetyistä puruista ja siitä, millä ne maustetaan. Tämä
ensimmäinen kokeilu suoritettiin savustimen mukana tulleilla lastuilla, jotka
kostutettiin pelkällä vesisuihkeella. Lopputulos oli muuten hyvä, mutta olisi voinut
olla hiukan voimakkaamman savuinen. Seuraavalla kerralla täytyy siis kokeilla
jotain, joka antaa vielä enemmän aromia. Ehkä myös savustusaika oli nyt hiukan
liian varovaisen lyhyt. Noh, vastaisuudessa sitten ollaan viisaampia.
Savustettu
poronmaksamousse
150 g voita tai suolatonta silavaa tai poronkuuta
1 keskikokoinen keltasipuli silputtuna
3 rkl tuoretta meiramia
550-600 g poronmaksaa
1 rkl ***
jaloviinaa
3 dl kuohukermaa
suolaa tarvittaessa
Sulata rasva pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää
meirami sekä poronmaksa viipaleina ja kypsennä maksa juuri ja juuri kypsäksi.
Lisää jaloviina ja siirrä seos kutteriin. Jauha massa hienoksi soseeksi ja
lopuksi lisää joukkoon kerma koneen käydessä. Kaada maksamousse kulhoon ja
peitä kulho kaksinkertaisella kelmulla. Tee kelmuun pieni reikä, josta ohjaat
savun kulhoon sisälle. Kun savua on riittävästi, peitä kulho vielä parilla
kerroksella kelmua, jotta savu ei pääse karkaamaan. Anna maksan savustua 15-30
minuuttia. Mausta mousse tarvittaessa suolalla ja laita jääkaappiin odottamaan
käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti