Syksyn
tullen kuuma keitto lämmittää mukavasti. Kukkakaalin voi käyttää ruokaan kokonaan, siis
myös vihreät suojuslehdet, kukkakaali kypsyy nopeasti ja siihen sopii monenlaiset
mausteet. Eikä haittaa, vaikka itse kukkakaalin maku vähän peittyisikin. Kookosmaito
pehmentää runsasta mausteisuutta ja jos tuntuu siltä, että tällainen keitto
jäisi kaipailemaan jotain lihaisampaa elementtiä, pinnalle voi halutessaan murentaa vaikka
rapeaksi paahdettua pekonia. Ohjeesta riittää keittoa pääruoaksi neljälle ja alkuruoaksi kahdeksalle.
Mausteinen
kookos-kukkakaalisosekeitto
1 kukkakaali (suojuslehtineen)
400 g tölkki kookosmaitoa
5 dl kanalientä
2 rkl maapähkinävoita
1 dl päärynä- tai omenasosetta
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl oikein hienoksi jauhettua kardemummaa
1 rkl sitruunamehua
3-5 dl kiehuvaa vettä
viimeistely:
tuoretta korianteria hienonnettuna
kurpitsansiemeniä
Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi ja laita se isoon
kattilaan yhdessä kookosmaidon, kanaliemen, maapähkinävoin ja hedelmäsoseen
kanssa. Kuumenna kunnes neste kiehuu. Lisää suola sekä mausteet, sekoita
huolella ja keitä kunnes kukkakaali on täysin pehmeää ja soseutettavissa.
Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää valmiiseen keittoon
sitruunamehu ja sekoita. Keitto on nyt melko paksua, joten sitä pitää hiukan
ohentaa. Lisää keittoon sopiva määrä (3-5 dl) kiehuvaa vettä, sekoita huolella
ja tarkista mausteiden riittävyys. Kuumenna kattilassa koko keitto vielä kerran
kiehuvaksi. Ripottele keiton päälle lautasille vielä tuoretta korianteria ja
kurpitsansiemeniä.
Tosi hyvältä vaikuttaa! Kukkakaali taipuu kyllä moneen :)
VastaaPoistaNiinpä. Vähän kuten katkaravut Forrest Gumpissa: You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Pan fried, deep fried, stir-fried jne jne :)
VastaaPoista