Mitä
syötäisiin? No ei aavistustakaan. Joka päivä sama kysymys. Eikä ruoan aina
tarvitse olla jotain spesiaalia – ja mieluumminkin ei. Lähdin ostoksille ilman
mitään ostoslistaa hankkiakseni jotain proteiinia ja jotain hiilaria – siinä kaikki.
Muut ainekset varmaankin löytyisivät omasta kaapista tai jääkaapista. Kai...
Kun vielä kaupassakin pää löi ihan tyhjää ja kiersin kauppaa ympäri jo kolmatta
kertaa, heitin lopulta ostoskoriin paketin broilerin minuuttipihvejä sekä
bataatin ja granaattiomenan. Ehkä niistä syntyy jotain? Kotona tein
inventaarion: pötkö vuohenjuustoa, sitruuna, valkosipuli, puolikas kurkku, aavistuksen
nuutunut persiljaruukku sekä vähän käytetty salaattikerä. Kyllä, näistä aineksista
tulee ihan kelpo päivällinen. Helposti ja nopeasti.
Gremolata
puolikas pieni valkosipulinkynsi
yhden sitruunan raastettu kuori
iso kourallinen (lehti)persiljaa hienona silppuna
lisäksi: hiukan suolaa ja tilkka rypsiöljyä
Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä
mahdollisimman hienoksi silpuksi. Lisää valkosipuliin sitruunankuoriraaste sekä
persiljasilppu ja sekoita. Lisää joukkoon vielä ripaus suolaa sekä pikkutilkka
rypsiöljyä, jotta gremolatasta tulee eräänlainen ”kastike” kanalle.
Jos ei pidä valkosipulista, tässä ruoassa sen voi jättää kokonaan poiskin.
Jos ei pidä valkosipulista, tässä ruoassa sen voi jättää kokonaan poiskin.
Bataatti-vuohenjuustomuusi
1 bataatti (paino noin 600-700 g)
1 pieni pötkö vuohenjuustoa (st Maure 200 g)
suolaa ja mustapippuria
Kuori bataatti ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi.
Kypsennä bataattipalat ylikypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne
sitten siivilässä ja palauta takaisin kattilaan. Bataattipalojen kiehuessa leikkaa
vuohenjuuston kittikuori pois ja revi sisus pieniksi paloiksi. Lisää
vuohenjuusto kuumien bataattipalojen kanssa samaan kattilaan ja survo ne
hienoksi soseeksi (sähkövatkaimella). Mausta (tarvittaessa vielä) suolalla ja
rouhitulla mustapippurilla.
Gremolatakana
350 g kananpojan minuuttipihvejä (maustamattomia)
suolaa ja mustapippuria
hiukan vehnäjauhoa
voita paistamiseen
1 annos gremolataa
Taputtele kanafileet kuiviksi ja rouhi niille suolaa
sekä mustapippuria. Kääntele fileet sen jälkeen vielä ohuelti vehnäjauhoissa. Kuumenna
paistinpannulla voi ja paista fileet siinä molemmin puolin kauniin
kullanruskeiksi. Gremolatan jokainen voi itse halutessaan lisätä lautasellaan fileiden
päälle.
Meidän on myös usein vaikea päättää mitä syödä, joten menemme kauppaan ja odotamme että inspiraatio iskee.
VastaaPoistaOnneksi on se viimeinen oljenkorsi ja plan B: perinteinen maksalaatikko ;)
VastaaPoista