Meillä
harvemmin on juhlapöydässä perunasalaattia, nakeista puhumattakaan, mutta nyt M toi kaupasta ruukun Järvikylän wasabirucolaa. En tiedä pitäisikö sitä
nimittää salaatiksi vai yrtiksi, mutta sen maku on niin mahtava, että oli ihan
pakko käyttää sitä vappuaaton ruokaan. Ensimmäinen mikä juolahti mieleen, oli
perunasalaatti. Wasabirucola antoi perunasalaatille tosi upean ja pippurisen intensiivisen
maun!
Wasabirucola-perunasalaatti
(neljälle)
12 pienehköä kiinteää perunaa (Siikli)
4 kevätsipulia
1 hapahko omena
1 maustekurkku
1 rkl kapriksia
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl sinappijauhetta
3 rkl rypsiöljyä
100 g majoneesia
100 g crème fraichea
1 tl valkoviinietikkaa
kourallinen (tai maun mukaan enemmän) wasabirucolan
lehtiä
(jos ei ole wasabirucolaa, hienonna tavallista rucolaa ja mausta se nokareella wasabitahnaa)
Leikkaa perunat salaattiin sopiviksi paloiksi ja
kypsennä ne suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kypsät perunanpalat
jääkaappilämpötilaan.
Lisää perunoiden joukkoon pieniksi paloiksi leikatut
omena ja maustekurkku sekä kaprikset. Hienonna lehtipersilja ja lisää ne
perunoiden joukkoon.
Mittaa eri kulhoon suola, sokeri, mustapippuri sekä
sinappijauho ja lisää rypsiöljy. Sekoita kunnes mausteet ovat kunnolla
sekoittuneet öljyyn. Lisää majoneesi, crème fraiche sekä valkoviinietikka ja
sekoita huolella. Hienonna wasabirucolan lehdet ja sekoita majoneesiin.
Tarkista maku ja lisää wasabirucolaa maun mukaan mikäli seos vaikuttaa liian
miedon makuiselta.
Kaada majoneesi perunakulhoon ja sekoita huolella.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
Emme ehtineet itse tehdä makkaroita emmekä löytäneet
kaupasta mieleisiämme, joten korvasimme ne tällaisilla 100 % ”kokolihamakkaroilla”. Toinen vaihtoehto olisi ollut grillata ribsejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti