Uunissa
paahdetut parsat sitruunan ja vuohenjuuston kera
nippu parsaa
loraus oliiviöljyä
hiukan suolaa
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
vuohenjuustoa muruina
Napsauta parsoista pois kuiva kanta ja levitä parsat
uunivuokaan. Lorauta parsoille hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä
pippurilla. Kypsennä parsat uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia kunnes ne
ovat kypsät, mutta vielä hiukan rapeat.
Viimeistele parsat ennen tarjoilua sitruunankuorella
sekä vuohenjuustomuruilla.
Tämä sopii sekä lohen että hyvän pihvin kanssa.
Lohta
ja vihreää
nahatonta lohifileetä
pari nokaretta voita
hiukan oliiviöljyä
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
0,5 dl valkoviiniä
iso kourallinen tilliä ja lehtipersiljaa silputtuna
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
Kuumenna pannulla voi sekä öljy ja aseta lohipalat
siihen kypsymään. Kun lohen väri muuttuu läpikuultamattomaksi, kala on valmis.
Nosta kalapalat pois pannulta ja lisää pannulle kevätsipulit. Kuullota
kevätsipuleita hetki, lisää valkoviini ja keitä sitä sen verran että siitä
haihtuu noin puolet. Lisää tilli sekä lehtipersilja, sekoittele kunnes yrtit
ovat hiukan pehminneet, mausta suolalla ja pippurilla ja lusikoi ”kastike”
lohenpalojen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti