Sunnuntain
aamiaista voi piristää valmistamalla pekonin ja munat astetta nätimmin kuin
tavallisena aamuna. Munat ja paahtoleivät voi paistaa juuri ennen kun
pekoniruusut valmistuvat uunissa. Lisänä on pinaattia, omenaa ja tomaattia.
Pekoniruusut
pekoniviipaleita
vaahterasiirappia
cocktailtikkuja
Käytä paistamiseen mieluiten jotain sellaista
ritilävuokaa, joka päästää läpi pekonista valuvan rasvan.
Kääri pekoniviipaleet löysähkölle rullalle. Taita
pekoniviipale pariin kertaan toisesta päästään, jolloin ”ruusun” uloimmat terälehdet
kääntyvät hiukan ulospäin. Kiinnitä rulla parilla cocktailtikulla ja laita
vuokaan ritilän päälle. Valuta jokaisen pekoniruusun päälle puoli teelusikallista
vaahterasiirappia. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40-50 minuuttia.
Munaleivät
pannulla
paahtoleipää
munia
voita
Voitele leipä voilla molemmin puolin. Paina pyöreällä
muotilla leivän keskeltä halkaisijaltaan noin 5-7 cm pala pois. Laita leipä
sekä reikä paistinpannulle ja paahda niitä hetki toiselta puolelta. Käännä
leivät ja riko kananmuna koloon. Paista kohtalaisen matalalla lämmöllä kunnes
muna on kypsä. (Leivän voi kääntää sen jälkeen vielä hetkeksi jos keltuaisen
halutaan olevan täysin kova.) Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti