Saamamme
majava oli pakastettu yhteen pakettiin, joten se piti sulattaa kokonaan ja keksiä
käyttöä koipien lisäksi myös fileille. Ikävää puuhaa, uskottehan?... Ai ei ole
uskottavaa, vai? No oli se eilinen haudutuspadassa valmistettu majava niin
tolkuttoman hyvää, että ei yhtään tee pahaa jatkaa samalla elukalla tänäänkin.
Nyhtömajavan jälkeen oli siis aika valmistaa ruoaksi majavan fileet.
Majavan
fileiden paistaminen
1 majavan
ulko- ja sisäfileet
70 g pancettakuutioita
suolaa
mustapippuria
myllystä
pari tuoreen
timjamin oksaa
pari nokaretta voita
pikkutilkka kermaa
Poistin fileistä erittäin sitkeältä tuntuvan kalvon mahdollisimman
tarkkaan. Kuumensin paistinpannun ja ruskistin siinä pancettakuutiot, joista
suli pannulle maukasta rasvaa. Nostin kuutiot sivuun, mutta pyrin jättämään
sulaneen rasvan. Ripottelin fileille suolaa ja ruskistin fileet pannulla ensin
pancettan rasvassa, minkä jälkeen lisäsin timjamin sekä hiukan voita ja
pyörittelin siinä fileitä vielä hetken. Nostin ne sivuun foliokääreeseen ja
tein niille kastikkeen keittämällä pannulla ensin kokoon nyhtömajavan
haudutuslientä (katso eilinen päivitys), sitten lisäsin siihen kermaa ja keitin
vielä hetken. Haudutusliemen voi korvata lihaliemellä. Yksinkertaisesti
valmistettua ja yksinkertaisesti hyvää.
Sopivaksi lisäkkeeksi Tuplaespresso teki kuutioitua
myskikurpitsaa, joka englanninkielisissä resepteissä tunnetaan nimellä
butternut squash. Kuutioitua kurpitsaa keitetään ensin suolalla maustetussa
vedessä noin 10 minuuttia kunnes ne muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Sitten
siivilöidään vesi pois ja laitetaan kuutiot hetkeksi jäähtymään jääveteen. Sen
jälkeen kurpitsakuutiot saavat kuivahtaa vielä tunnin tai pari jääkaapissa, jos
aikaa on. Tavoitteena on saada tällä tavalla niille rapsakka pinta, kun ne
lopuksi paistetaan pannulla vähässä öljyssä. Lopuksi kootaan annos lautasille.
Lisäkesalaatissa oli punakaalia ja karkeasti raastettua kurkkua.
Uskon, on ollut raskas rasti tuo majavan hukkaaminen :). On kyllä harvinaista herkkua! Miltä majava maistuu suhteessa muuhun riistaan?
VastaaPoistaJoopa, oli se vaan "ihan kauheaa" syödä samaa monta päivää... Majavan lihan maku on jossain saksanhirven ja sorsan välimaastossa. Kannatti silloin joskus M:n avata suunsa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Oltiin tosin jo ehditty lähes unohtaa Veijon puheet majavasta ja sitten kun saatiin ilmoitus että majava on nyt Helsingissä - WAU! :D
VastaaPoista