Myskikurpitsaa,
pekonia ja sinihomejuustoa, siinäpä maukkaan sopan ainekset. Jos
kurpitsasosetta ei ole valmiina, se täytyy ensin paahtaa kokonaisesta
butternut-kurpitsasta. Muutoin tämä keitto valmistuu tosi nopeasti.
BBB
kurpitsakeitto
(2-3 annosta)
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pieninä kuutioina
1 iso omena kuorittuna ja kuutioituna
300 g paahdettua myskikurpitsasosetta (yhdestä kurpitsasta)
5 dl kanalientä
80 + 20 g saint agur tai muuta hyvää sinihomejuustoa
2 dl crème fraichea
(suolaa ja mustapippuria)
kourallinen saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
puoli pakettia pekonia
(Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja laita ne
lautaselle talouspaperin päälle kuivahtamaan.)
Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulit. Kun sipulit
alkavat olla pehmeitä, lisää omena ja sekoittele parin minuutin ajan. Lisää
kurpitsasose sekä kanaliemi ja keitä viitisen minuuttia. Lisää 80 g
sinihomejuustoa ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto (ei
tarvitse olla ihan silkinsileää), lisää crème fraiche ja kuumenna vielä kerran
kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
Viimeistele keitto lautasilla pekonimuruilla,
rouhituilla saksanpähkinöillä ja sinihomejuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti