Nyt
vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla kukkakaalivohveleiden valmistusta. Idean sain täältä, mutta muokkasin hiukan reseptiä, joka sitten on odottanut tekemistään jo useita viikkoja. Paistamani kukkakaalivohvelit
toimivat yhtä hyvin pääruoan lisukkeena kuin brunssipöydässä, tai vaikka ihan
sellaisenaan voileivän korvikkeena. Kelpaisi myös dipattavaksi ranskankermakastikkeeseen, sinihomejuustokastikkeeseen tai vaikka currykastikkeeseen.
Kukkakaalivohvelit
500 g (noin 1 litra) kukkakaalimurua
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 tl chilihiutaleita
120 g (noin 5 dl) panko korppujauhoa
80 g (noin 3 dl) parmesaaniraastetta
1 muna
3 valkuaista
rypsiöljyä
Hienonna kukkakaali yleiskoneessa riisinjyvän kokoisiksi
muruiksi. Sekoita keskenään suola sekä mausteet, jauha ne morttelissa hienoksi
jauheeksi ja sekoita huolellisesti kukkakaalimurujen joukkoon. Lisää
korppujauho sekä parmesaani ja sekoita. Vatkaa muna ja valkuaiset kevyesti ja
sekoita kukkakaaliseoksen joukkoon käsin möyhentäen. Kun massa on tasaista, jaa
se 12 keskenään saman kokoiseen osaan ja taputtele näistä suorakaiteen
muotoiset ”pihvit”.
Kuumenna vohvelirauta (malli: belgialaiset vohvelit).
Voitele rypsiöljyllä vohveliraudan alempi paistolevy ja aseta siihen
kukkakaalimassaa. Voitele ”pihvien” yläpinta ja sulje vohvelirauta. Paista
kukkakaalivohveleita 7-8 minuuttia. Jos vohvelirautaa ei ole käytettävissä, uskoisin tästä "taikinasta" tulevan ihan kelvolliset pihvit myös paistinpannulla tai uunissa.
Kukkakaalivohveleita voi valmistaa etukäteen
brunssille isommankin satsin. Ne saa uudelleen rapeiksi voitelemalla vohvelit
ohuelti voisulalla ja kuumentamalla niitä uunissa 200 asteessa muutaman
minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti