Karitsanlihapyöryköille
löytyi kiva lisäke ranskalaisesta ruokalehdestä: munakoisoa, tomaattia ja
kikherneitä. Resepti oli niin hyvä, ettei se kaivannut oikeastaan
mitään korjailuja. Tällaisenaan karitsanlihapyöryköiden kanssa tämä sopisi hyvin
vaikka pääsiäispöytään. Tai vaikka jopa ilman lihapyöryköitä...
Munakoisoa,
tomaattia ja kikherneitä
oliiviöljyä
2 munakoisoa leikattuna pieniksi paloiksi
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
400 g tölkki tomaattimurskaa
400 g tölkki kikherneitä huuhdeltuna
viimeistelyyn
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
hienonnettua lehtipersiljaa
Kuumenna oliiviöljyä paksupohjaisessa kasarissa ja
lisää munakoisopalat sekä timjaminlehdet. Kypsennä munakoisoja välillä
sekoitellen noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Lisää
sipuli, valkosipuli sekä persilja ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää
oliiviöljyä mikäli on tarvis. Lisää viinietikka ja keittele seosta muutaman
minuutin ajan. Lisää sitten sokeri, tomaattimurska sekä kikherneet ja kypsennä
muhennosta kannen alla matalahkolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä
sekoitellen. Mausta suolalla sekä pippurilla ja lisää lautasella vielä hiukan
oliiviöljyä sekä hienonnettua lehtipersiljaa.
Karitsanlihapyörykät
400
g karitsan jauhelihaa
1
pieni sipuli
1
rkl voita
1
dl kermaa
0,5
dl korppujauhoa
1
rkl tuoreita timjaminlehtiä
1
rkl tuoreita lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
1
tl tuoreita rosmariininlehtiä hienonnettuna
1 kananmuna
1
tl suolaa
¼
tl rouhittua mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti