TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Hummingbird - Kolibrileivokset pääsiäisen kahvipöytään



Olen joskus kauan sitten tallentanut ”hummingbird” –reseptin, mutta en koskaan ole kokeillut siitä muuta kuin näiden kakkusten koristeiden, ananaskukkien valmistusta (eilinen päivitys). Nyt kun resepti taas sattui löytymään, tämä vaikutti ihan pääsiäiseen sopivalta leivonnaiselta. Alkujaan hummingbird -resepti on tiettävästi jostain 1970-luvun ameriikoista. Ainesluettelossa on kaikkea hyvää, ananasta, banaania, kookosta ja pähkinöitä, joten eihän siitä voi tulla muuta kuin herkullista. Kopioimassani reseptissä taikinasta käskettiin paistaa pyöreitä muffineja, mutta mielestäni suorakaiteen muotoinen leivos on jotenkin paremman ja enemmän leivoksen näköinen, joten…


”Hummingbird” Kolibrileivokset, ananaskukkakoriste

leivokset
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua vaniljatankoa
0,5 tl hienonnettua kardemummaa
1 dl kookoshiutaleita
1 dl pekaani- ja/tai saksanpähkinärouhetta
2 munaa (koko M) kevyesti vatkattuna
1 pikkutölkki ananasmurskaa (ei valuteta)
1 (mustunut) kypsä banaani soseutettuna (noin 100 g)
1 dl voita sulatettuna ja jäähdytettynä
3 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)

kuorrute
1 huoneenlämpöinen munanvalkuainen (koko L)
100 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa (Philadelphia, eikä mitään kevytjuustoa!)
40 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
1 tl sitruunamehua
400 g tomusokeria

koristeet
kuivattuja ananaskukkia
pähkinärouhetta (pekaani ja/tai saksanpähkinä)

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset, sekoita huolella ja kaada taikina leivinpaperoituun (noin 20 x 30 cm) vuokaan. Kypsennä uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia kunnes taikina on kypsää ja puutikulla kokeiltuna siihen ei enää tartu taikinaa.


Jäähdytä kakkulevy huolella ennen kuorruttamista. Aina parempaa tulee jos maltat odottaa seuraavaan päivään, jolloin leivonnaisen kosteus ja maut ovat ehtineet tasaantua.

Vatkaa yleiskoneessa huoneenlämpöinen valkuainen ja 100 g tomusokeria kovahkoksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, voi, sitruunamehu sekä 300 g tomusokeria ja vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä kuorrute jääkaappilämpötilaan ennen kuin levität sen kakkupohjalle.

Päällystä kakkupohja kuorrutteella, leikkaa sopiviksi paloiksi ja viimeistele ananaskukilla sekä pähkinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti