Katselin
netistä eri kokkien tekemiä lihapullia ja nämä pullat vaikuttivat kokeilemisen
arvoisilta, joten pidemmittä puheitta tuumasta toimeen eli kauppaan ja sitten
kokkaamaan. Harvinaista kyllä, en muuttanut reseptiä lainkaan, vaan tein sellaisenaan Ramsayn ohjeella. Hyvää...
Lihapullat
tuoksuvassa kookosliemessä Gordon Ramsayn tapaan
lihapullataikina
1 pieni
sipuli pieneksi hienonnettuna
2 valkosipulin
kynttä ohuen ohuina viipaleina
oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
500 g naudan
jauhelihaa
75 g tuoreita
korppujauhoja
3-4 rkl maitoa
merisuolaa
mustapippuria
myllystä
...ei meillä mitään tarkkoja olla...mikäs sen golfpallon koko onkaan... |
kookosliemi
2 tl korianterinsiemeniä
4 kardemumman
kotaa kevyesti murskattuna
1 tl kurkumaa
½ tl jauhettua
kanelia
1-2 kuivattua
chilipalkoa, maun mukaan
2 sitruunaruohoa
pätkittyinä 5 cm paloiksi
5 cm pala tuoretta
inkivääriä kuorittuna ja pitkittäin viipaloituna
4 dl kanalientä
1 tlk kookosmaitoa,
400 ml
1 limetin
raastettu kuori ja mehu
Aloita lihapullista. Laita reilu ruokalusikallinen
öljyä kuumalle pannulle ja lisää sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja
pippurilla ja kuullota kauniin väriseksi. Lisää chilihiutaleet minuutin tai
parin kuluttua. Levitä jauheliha kulhon reunoille ja mausta suolalla ja
pippurilla. Sekoita ja levitä uudelleen. Laita korppujauhot pieneen kulhoon,
lisää maito, sekoita ja kaada lihapullataikinan joukkoon. Lisää sinne myös
sipuliseos pannulta ja sekoita hyvin. Pyörittele massasta kostutetuin käsin
suunnilleen golfpallon kokoisia pyöryköitä. Liian pienistä pyöryköistä tulee
helposti kuivia. Tästä tuli 12 lihapyörykkää. Laita pyörykät kevyesti öljytylle
pellille tai tarjottimelle ja jäähdytä jääkaapissa 30 minuuttia, jolloin ne
kiinteytyvät.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja ruskista lihapullia 4-5 minuuttia
kunnes ne ovat kauniin ruskeita molemmin puolin. Lisää pannulle korianterin
siemenet, kardemumma, kurkuma, kaneli, chilipalot, sitruunaruoho ja inkivääri.
Anna kuumentua sekoitellen, lisää sitten kanaliemi ja kookosmaito ja anna
porista hiljaa. Tarkista maku ja anna muhia 8-12 minuuttia kunnes liemi on
aromikas ja tiivistynyt ja lihapullat ovat läpikypsiä.
Raasta limetin kuori lihapullille ja purista liemi
joukkoon. Tarjoa kuumana. Suolattomana keitetty riisi sopii lisukkeeksi
tasapainottamaan mausteisuutta.
Lihapullia ja kookosmaitoa en ole tajunnutkaan yhdistää :) Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaEnpä ollut minäkään, siksi tätä pitikin kokeilla. Piste Gordonille tästä.
VastaaPoistaLihapullat ja kookoskastike!! Heti merkkasin tämän ohjeen, kun oli niin houkutteleva. Lihapullat ovat yksi lempiruokiani, ja on mielenkiintoista tuikata ne kookoksen kanssa samaan liemeen.
VastaaPoistaNami, mausteinen kookosmaitokastike toimii aina. :)
VastaaPoista@Koti Harmi
VastaaPoista@Siiri
Toimii :)
Tehty on tämän blogin innoittamana ja hyvää oli, vaikka en korianterin siemeniä kaupoista löytänytkään ja se jäi ohjeesta pois. Resepti tuntui monimutkaiselta sellaiselle kotikokille, joka on tottunut tekemään lihapullat ym. mututuntumalla.
VastaaPoistaRamsayn reseptit ovat joskus vähän konstikkaita, mutta kyllä niistä sitten tulee tosi hyvääkin :) Aina kannattaa kokeilla uusia makuja.
VastaaPoista