On ruokia, joita ei kertakaikkiaan voi tehdä pieniä määriä, kuten nyhtöpossu tai karjalanpaisti tai joulukinkku. Niinpä niistä usein jää ainakin toiseksi ja ehkä vielä kolmanneksikin ateriaksi. Hyvästä, kypsästä lihasta (ja kasviksista) voi jalostaa helpon lounasruoan, joka valmistuu käden käänteessä ja joka on kätevä vaikka ottaa töihin mukaan. Liha (ja kasvikset) ripotellaan kahden taikinakerroksen väliin ja paistetaan uunissa. Tätä voi kutsua lihapiirakaksi tai nyhtöpossukakuksi tai blenderipiirakaksi, tai ihan miten haluaa.
Nyhtöpossukakku
/ lihapiirakka / blenderipiirakka
200 - 250 g kypsää lihaa (nyhtöpossua, joulukinkkua, tms)
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl pakasteherneitä
taikina
2 munaa
1 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoa
2 rkl Maizenaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria rouheena
Kaada kaikki taikinan ainekset blenderin kannuun ja
surauta tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteita jos siltä tuntuu. Kaada puolet
taikinasta voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 18 x 25 cm) pohjalle, ripottele
päälle pieniksi paloiksi leikatut liha ja kirsikkatomaatit sekä herneet (tässäkin vaiheessa voi lisätä mausteita). Kaada
loppu taikina täytteelle, tasoita pinta ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40
minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja pinta hiukan ruskettunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti