Mac
& cheese, makaroni-juustovuoka, on suosittu ruoka USA:ssa. Pääasiassa hiilareita
ja rasvaa, mutta ah, niin maukkaassa muodossa (ja toki tekee myös muotoja, jos sitä
syö työkseen). Parantelin reseptiä ”terveellisemmäksi” mm isoilla katkaravuilla
ja lopputuloksena oli jotain vielä paljon parempaa kuin esikuvansa. Jos joku
vielä miettii päivän ostoslistaa, tästä tulee kohtalaisen helpolla todella
maistuvaa ruokaa maanantain piristykseksi. Reseptistä riittää kuudelle normaalinälkäiselle.
Katkarapu
mac & cheese
5 dl sarvimakaronia
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
noin 10 dl maitoa
1 rkl hummerifondia
2 rkl tomaattipyreetä
hiukan sokeria
mustapippuria myllystä
ripaus raastettua sitruunankuorta
100 g mozzarellaraastetta
50 g parmesaaniraastetta
suolaa
hiukan ruokaöljyä vuoan pohjalle
350 - 400 g isoja katkarapuja
4 – 5 vartta hienonnettua kevätsipulia
50 g mozzarellaraastetta
Valmista ensin kastike. Sulata voi kasarissa ja
ripottele siihen vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja keittele matalalla lämmöllä noin
minuutin ajan kunnes jauhot kuohahtavat muutaman kerran. Lisää maito vähän
kerrallaan, sekoita koko ajan ja anna kastikkeen saostua ennen kuin taas lisäät
maitoa. Mausta kastike hummerifondilla, tomaattipyreellä, ripauksella sokeria
sekä mustapippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Pidä kastike lämpimänä ja
laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
Keitä makaronit reilusti suolatussa vedessä, valuta makaronit ja sekoita joukkoon pikkutilkka ruokaöljyä. Vähän ennen
kun makaronit ovat kypsät, sekoita kastikkeen joukkoon juustoraasteet ja mausta
suolalla mikäli on tarpeen. Juustoissa on aika paljon suolaa, joten sitä tulee
lisätä hyvin varovasti.
Voitele uunivuoka öljyllä ja levitä vuoan pohjalle
ohut kerros kastiketta. Kastikkeen päälle tulee 1/3 keitetyistä makaroneista,
siihen puolet katkaravuista, hiukan kevätsipulia ja taas kastiketta. Sitten
toinen kerros: makaronia, katkarapuja, kevätsipulia ja kastiketta. Viimeinen
kerros on pelkkää makaronia ja loput kastikkeesta. Tasoita pinta, ripottele
päälle vielä kevätsipulia sekä 50 g mozzarellaraastetta. Paista vuoka 220
asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on hiukan ruskistunut.
Tämä on ihan täydellinen uusi lisä arkiruokien reseptivarastoon! Kiitos!!!!
VastaaPoistaOn tämä vähän eri makuinen makaronilaatikko eikä edes kovin hankala tehdä. Ja lapset tykkää :)
VastaaPoista