Kun ”mitä
tänään laitettais” –kysymykseen ei keksi minkäänlaista vastausta ja muutenkin
laiskottaa, on paras mennä siitä mistä aita on matalin ja tehdä vain pihvi ja
salaatti. Tällä hetkellä on veriappelsiinien paras sesonki ja
granaattiomenatkin ovat vielä kauniita ja mehukkaita. Flank steak paistuu
hetkessä, joten tämän takia keittiössä ei kulu paljoa aikaa. Ensin lautaselle
salaattia niin paljon kuin mahtuu ja sen päälle muutama viipale flankia, nam! Jääkaapissa oli onneksi kaikenlaista salaattiin sopivaa vihreää. Vaikka
pitäisikin suosia suomalaista, vihreitä ostaessa kannattaa miettiä tarkkaan,
kumpi on järkevämpi ostos, kotimaista vihreää ”yhden ruukun” yksikköhintaan,
jonka syötävän sisällön todellista määrää ja kilohintaa voi vain arvailla, vai
ulkomainen pakattu salaatti/yrtti, josta ostaja tietää tuotteen tarkan määrän
ja kilohinnan.
Aurinkoinen
talvisalaatti kahdelle
muutama desilitra tuoretta pinaattia
pari isoa lehtikaalin lehteä (sitä kähärää mallia)
iso kourallinen viinisuolaheinän lehtiä
2 veriappelsiinia
iso kourallinen saksanpähkinän sydämiä rouhittuna
puolikas kurkku kuutioituna
kourallinen vesikrassin lehtiä
kourallinen paahdettuja & kuorittuja pistaaseja
rouhittuna
puolikkaan granaattiomenan siemenet
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
salaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl granaattiomenaviinietikkaa
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
Huuhtele vihreät ja asettele lautasille ensin
pinaattia, revittyä lehtikaalia sekä viinisuolaheinää. Sekoita
salaattikastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa veriappelsiineista pois kuoret
ja viipaloi sisukset. Asettele appelsiiniviipaleet salaattipedille ja muut
salaatin ainekset sen päälle, viimeksi salaattikastike.
Pariloitu
flank steak
600-1000 g naudan kuvepaistia eli flank steakia
suolaa
mustapippuria
Kuumenna parilapannu, mausta liha suolalla ja pariloi
se nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja
hitusella suolaa ja anna vetäytyä alumiinifoliossa kymmenisen minuuttia.
Leikkaa grillatusta flank steakista ohuehkoja siivuja
ja asettele ne salaatin päälle. Tämän flankin ei ole tarkoituskaan kulua kaikki yhdellä aterialla, vaan lopusta saa hyvää lihaa vaikka voileivälle.
Hih, samalla periaatteella mentiin meilläkin perjantaina :-)
VastaaPoistaEi me silti olla kovin laiskoja, eihän ;)
VastaaPoista