TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Melkein stroganoffia ja juuresmuusi



Joulupöytää varten katajanmarjagraavatusta hirvenfileestä jäi kummastakin päästä pieni, epämääräinen pätkä, joista tuli hyvä lihakastike vähän stroganoffin tapaan. Samalla jääkaappiin jääneet pienet palat juuriselleriä, palsternakkaa ja bataattia sekä pari orpoa rosamundaa ja yksi porkkana päätyivät maukkaaksi muusiksi eikä mitään mennyt hukkaan. Melkein liian hyvää arkiruoaksi.


Hirvi-herkkusienistroganoff

400 g naudan/hirven/peuranlihaa (filee/paisti) kuutioina
3 rkl vehnäjauhoa
hiukan suolaa
200 g herkkusieniä ohuina viipaleina
2 sipulia pieninä kuutioina
hiukan voita
kiehuvaa vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl smetanaa
2 maustekurkkua pieninä kuutioina
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl kermaa

Kaada muovipussiin vehnäjauho ja hiukan suolaa. Lisää peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi leikattu liha, sulje pussi ja hölskytä kunnes kaikki lihanpalat ovat peittyneet jauhoihin. Ruskista lihat 2-3 erässä pienessä määrässä voita ja kaada sen jälkeen lihat pataan. Huuhtele paistinpannu välillä tilkalla kiehuvaa vettä ja kaada sekin lihojen päälle pataan. Kun lihat on ruskistettu kopistele pataan muovipussiin jääneet jauhot, paista viipaloidut herkkusienet ja lisää nekin pataan. Sitten sulata pannulla vielä hiukan voita ja kuullota siinä pieniksi kuutioiksi leikatut sipulit. Kaada sipulitkin pataan muiden ainesten joukkoon, lisää lihaliemikuutio ja sen verran kiehuvaa vettä että kaikki ainekset peittyvät. Keitä kastiketta matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia, lisää smetana, maustekurkut, tomaattipyree sekä kerma ja kiehauta vielä kerran. Tarkista suolan riittävyys ja lisää jos on tarpeen. Tarjoile juuresmuusin ja uunikuivattujen tomaattien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti