M:n
synttäri on juuri vähän ennen joulua ja siihen pitää yrittää keksiä jotain
sellaista ruokaa, jolla ei ole mitään tekemistä joulutarjoilujen kanssa. Mutta
kiitos joulun, kaupoissa on tähän aikaan vuodesta erittäin hyvät valikoimat.
Vuosien varrella on silloin tällöin tullut tehdyksi ruokakaupoista
heräteostoksia, kuten granaattiomenaviinietikka tai tryffelillä maustettu
rypäleensiemenöljy. Niille pitäisi yrittää keksiä vähän enemmän käyttöä ennen
kuin ne menevät kokonaan vanhaksi. Kun kauppahallissa törmäsin todella tuoreisiin
kampasimpukoihin ja ranskalainen ruokasivusto antoi idean kampasimpukkatartariin, se oli siinä, synttäripäivällisen alkuruoka.
Kampasimpukkatartar
kahdelle
5 tuoretta kampasimpukkaa
2 tl tryffeliöljyä (rypäleensiemenöljy)
1 tl limettimehua
2 rkl granaattiomenan siemeniä
4 kirvelinoksaa hienonnettuna
hiukan rouhittua mustapippuria
viimeistele sormisuolalla
2 rkl hienonnettua fenkolia
1 rkl granaattiomenan siemeniä
1 tl granaattiomenaviinietikkaa
ripaus suolaa
muutama kirvelinlehti koristeeksi
Kuivaa kampasimpukat huolella ja leikkaa ne ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää
tryffelillä maustettu viinirypäleensiemenöljy sekä limettimehu ja sekoita
hyvin. Siirrä seos jääkaappiin mahdollisimman kylmään maustumaan noin tunniksi.
Huuhtele granaattiomenan siemenet siivilässä juoksevan
veden alla, etteivät ne heti värjäisi koko tartaria punaiseksi. Viipaloi fenkoli mandoliinilla
puolen millin siivuiksi ja leikkaa nämä vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää
fenkolin joukkoon granaattiomenan siemeniä sekä granaattiomenaviinietikka ja
mausta varovasti suolalla. Sekoita kylmään kampasimpukkaseokseen granaattiomenan siemenet, hienonnettu kirveli sekä
mustapippuri. Lisää viimeksi hiukan sormisuolaa.
Rakentele annokset tartarista ja fenkolisalaatista.
Viimeistele annokset muutamalla kokonaisella kirvelinlehdellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti