Jääkaapissa
oli vielä tölkillinen hullujen päivien edullisia jokiravunpyrstöjä, joiden
viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. Pikainen inventaario osoitti, että
jääkaapissa on myös muutama juustonkannikka, puoli rasiaa tuoretta pinaattia
sekä pisaratomaatteja. Lopuksi arvoin mielessäni pastan ja tortillan välillä,
ja tortilla voitti. Kyllä näistä aineksista ruoka syntyy. Maku oli paljon parempi kuin ulkonäkö, sillä creme fraichesta, jota käytin gratinointikastikkeena, tulee aina vähän rakeinen lopputulos kun sen paistaa uunissa. Mutta ei hätää, ruokailun voi pelastaa sammuttamalla valot ja sytyttämällä kynttilät.
Raputäytteiset
enchiladat
200 g ravunpyrstöjä tilliliemessä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl tomaattipyreetä
pari kourallista pisaratomaatteja
1 pieni linnunsilmächili hienonnettuna
2 tl sokeria
2 dl kanalientä
50 g tuoretta pinaattia
4 rkl tilli-tuorejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
5-6 tortillaa
150 g creme fraichea
2 dl juustoraastetta (mitä juustoa sattuu olemaan)
ready-to-eat avokadoja
Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi
silpuksi ja kuullota ne kasarissa oliiviöljyssä. Lisää pienemmiksi paloiksi
leikatut pisaratomaatit, tomaattipyree, hienonnettu chili, sokeri sekä
kanaliemi ja keitä seosta matalahkolla lämmöllä 20-25 minuuttia välillä
sekoitellen kunnes nestettä haihtuu ja seos alkaa muuttua muhennosmaiseksi. Lisää
pinaatinlehdet ja sekoittele niitä tomaattikastikkeessa kunnes pinaatti
pehmenee. Lisää tilli-tuorejuusto sekä hienonnettu basilika ja sekoita kunnes
tuorejuusto on sulanut. Lisää lopuksi vajaa 1 dl juustoraastetta sekä hyvin
valutetut ravunpyrstöt (voi käyttää myös isoja katkarapuja) ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa suolalla ja
mustapippurilla.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja voitele
uunivuoka. Mausta creme fraiche suolalla ja pippurilla ja lopuksi lisää siihen kattilasta
1 rkl tomaattikastiketta. Sekoita hyvin. Lusikoi tortillan reunalle täytettä ja
kääri rullalle. Asettele täytetyt tortillat vuokaan vieri viereen ja lusikoi
niiden päälle maustettua creme fraichea sekä juustoraastetta. Gratinoi uunissa 200
asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hiukan ruskettunut.
Tarjoile avokadon ja/tai salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti