Kohta
kolme vuotta ollaan tätäkin blogia kirjoitettu, eikä vielä olla julkaistu
uuniriisipuuron reseptiä. Nyt puute korjataan. Riisipuurohan kuuluu Suomessa jouluperinteisiin ja kun
kaupungilla huomasin monen kaupan laittaneen jo joulusomisteet ikkunaan, niin
mikä ettei marraskuussa voisi aloittaa joulureseptienkin julkaisemista, vaikka
ei uunipuuro mikään pelkkä jouluruoka olekaan. Uunissa hauduttaen riisipuuro
kuitenkin valmistuu helpommin kuin kattilassa. Aikaa kuluu hiukan enemmän,
mutta eipähän ole vaaraa siitä että maitopohjainen puuro palaisi pohjaan.
Uuniriisipuuron kanssa valmistin luumukiisseliä.
Uuniriisipuuro
1,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa
0,5 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään, kaada ne voideltuun
uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175 asteessa (160 kiertoilma) noin 1,5 tuntia.
Sekoita välillä pari kertaa. Kun päälle muodostunut kuori on kauniisti ruskettunut, puuro on valmista.
Nauti sokerin, kanelin ja maidon kanssa tai keitä
luumu-/sekahedelmäkiisseli:
Luumukiisseli
200 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä
Laita kattilaan kaikki muut ainekset paitsi
perunajauhot ja keitä seosta noin 15 minuuttia. (Jos pidät enemmän vähän ”muhentuneista”
luumuista, leikkaa luumut puolikkaiksi ennen keittämistä.) Ota kanelitanko
pois, sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos kapeana
nauhana kuuman nesteen joukkoon koko ajan vatkaten. Anna kiisselin vielä kerran
nopeasti kiehahtaa ja nosta sen jälkeen kattila pois liedeltä. Ripottele
pinnalle hiukan sokeria ja jäähdytä kiisseli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti