TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

maanantai 21. syyskuuta 2015

Possu-sienipasta, oriental twist




Possusta, sienistä ja itämaisista mausteista syntyy nopeasti hyvä päivällinen. Vaan kun ei ole hajuakaan, mihin itämaahan tämä mausteyhdistelmä voisi viitata, paras kun nimeää annoksen vaan ”oriental possu-sienipastaksi”.


Oriental possu-sienipasta

250 g                                   suikaloitua porsaan sisä- tai ulkofiletä
                                            oliiviöljyä
mausteliemi
1 dl                                     kasvislientä
1,5 rkl                                 riisiviinietikkaa
1,5 rkl                                 Mirin-kastiketta
3 rkl                                    soijakastiketta
1 rkl                                    ruokokidesokeria
2                                         valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl                                    tuoretta inkivääriä raastettuna
1                                          punainen chili hienonnettuna
1                                          pieni nippusipuli tai kevätsipulia
1 pkt                                    metsäsienisekoitusta (sieniä 250 g)
150 g                                   ruskeita herkkusieniä
1                                          pienehkö sipuli
                                            oliiviöljyä
ohutta tagliatellea tai munanuudeleita
ja viimeistelyyn
viipaloitua kevätsipulia tai uuden sadon kotimaisen sipulin varsiosaa

Sekoita pienessä kulhossa kasvisliemi, riisiviinietikka, mirin, soija ja ruokokidesokeri ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi possunfile ja ruskista öljyssä kookkaalla paistinpannulla. Siirrä nekin sivuun odottelemaan.

Raasta valkosipuli ja inkivääri ja hienonna chili ja sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota ne siinä. Lisää sitten valutetut metsäsienet ja herkkusienet. Paistele niitä, kunnes ne saavat vähän väriä. Laita sitten possunsuikaleet pannulle ja kaada liemisekoitus joukkoon. Anna kiehua minuutti tai pari.

Keitä ohutta tagliatellea tai munanuudeleita ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja sekoita sienipaistoksen joukkoon. Tarjoile viipaloidun kevätsipulin tai sipulinvarsien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti