Ihan
tavallinen peruskotiruoka muuttuu mausteilla juuri niin eksoottiseksi kuin
kokki itse haluaa. Keitetty riisi, possunfilee ja kastike saivat mausteet,
jotka vievät ajatukset jonnekin Thaimaan suuntaan.
Thaipossuwok
400 g porsaan sisäfileetä
1,5 dl jasmiiniriisiä
1 sitruunaruoho
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
pätkä inkivääriä raastettuna
½ ruukkua thaibasilikaa
½ limen mehu
kalakastiketta
soijaa
osterikastiketta
mustapippuria
myllystä
suolaa
öljyä
paistamiseen
Viipaloi filee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Suikaloi sipuli ja vähän vihreää sipulinvartta samoin kuin chili ja
valkosipuli. Paloittele sitruunaruoho kolmeen osaan ja murskaa niitä vähäsen.
Keitä riisi al denteksi sitruunaruohon kanssa suolalla maustetussa vedessä.
Jäähdytä riisi. Ruskista nopeasti liha vähässä öljyssä pannulla tai wokissa,
mausta mustapippurilla ja siirrä sivuun. Laita sipuli, valkosipuli, chili ja
inkivääri pannulle ja paista niiden kanssa jäähtynyt riisi. Lisää maun mukaan
kalakastiketta, soijaa ja osterikastiketta.
Sekoita joukkoon puolet thaibasilikasta ja purista limen mehu. Lisää
lihat takaisin pannulle ja sekoita. Tarjoa loppu thaibasilika annoksen päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti