Punasipuli-vuohenjuustopasteijat
6 levyä voitaikinaa
1 muna
punasipulihilloketta (resepti alempana)
pieni pala mangoa
tuoretta timjamia
200 g pötkö vuohenjuustoa (tässä: Pirkka Sainte
Maure)
hyvää vanhaa balsamiviinietikkaa
Leikkaa vuohenjuustopötköstä päät pois ja
jaa juusto 12 tasakokoiseksi viipaleeksi. Leikkaa jokainen voitaikinalevy
kahdeksi neliöksi (yhteensä 12 neliötä) ja viillä niihin veitsellä vajaa 1 cm
reunasta viilto joka ei ulotu ihan kokonaan pohjaan asti läpi taikinan. Sivele pasteijoiden reunat kevyesti vatkatulla munalla. Laita
jokaisen pasteijan keskelle ensin 1 rkl punasipulihilloketta, sitten 1 tl
pieniä mangokuutioita, sen päälle tuoreita timjaminlehtiä ja lopuksi vuohenjuustoviipale.
Paista pasteijat uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15-16 minuuttia. Ripottele
valmiille pasteijoille vielä hiukan tuoretta timjamia ja tarjoiltaessa muutamia tippoja
hyvää, vanhaa balsamicoa.
Punasipulihilloke
3 punasipulia
3 rkl ruokokidesokeria
2 rkl voita
½ dl vettä
3 rkl hyvää
balsamiviinietikkaa
4 rkl juoksevaa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
5 oksaa tuoretta
timjamia
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Sulata
paistinpannulla sokeri, voi ja vesi. Anna kiehua ja lisää siihen sipulit. Lisää balsamiviinietikka ja
hunaja sekä mausteet. Hauduta hilloke kypsäksi ensin voimakkaammin keittäen,
joitta nesteestä osa haihtuu ja sitten hiljaisella tulella kannen alla välillä
sekoitellen. Aika riippuu sipuleista ja viipaleiden paksuudesta, mutta ½ tuntia
– 1 tunti lienee sopiva. Katso, ettei seos kuivu ja ota kiinni pohjaan. Kun
neste on haihtunut ja sipulit tuntuvat kypsiltä nosta pois liedeltä ja anna
vielä jälkikypsyä kannen alla.
Mun on tehnytkin mieli jonkin aikaa lehtevää voitaikinaa, tässäpä kunnon päällysteet!
VastaaPoistaPunasipulihilloketta meillä tehdään aika useinkin. Se on vaan ihan älyttömän hyvää monenlaisiin ruokiin ja vuohenjuusto sopii hyvin sen kanssa.
VastaaPoistaSeuraava grillimme burgeri selkeästi huutaa tätä punasipulihilloketta seurakseen :D
VastaaPoistaJos jotain sattuu jäämään, tämä säilyy jääkaapissa vielä monta päivää.
VastaaPoista