TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Paistettua punakampelaa ja litistettyä uutta perunaa


Kaupan kalatiskissä oli harvemmin nähty saalis, reilun kokoinen punakampela, joten päätin kokata meille siitä jotakin.




viikon kala 20 / 33     punakampela

punakampela,   Pleuronectes platessa

Ostin kovasta hinnasta huolimatta punakampelan seuraksi kotimaista uutta perunaa. Se oli kasvihuoneessa varttunutta enkä tiedä sen lajikkeesta. Ilokseni löysin nipun kotimaista uuden sadon sipulia, ja yhdistelmästä tuli kuitenkin maittava ateria.


Lämmin perunalisäke

½ kg              uutta perunaa pestynä
2-3                uuden sadon kotimaista sipulia varsineen viipaloituna (säästä vihreää osaa viimeistelyyn)
                      tuoretta tilliä hienonnettuna (säästä osa viimeistelyyn)
                      lehtipersiljaa hienonnettuna
                      ruohosipulia hienonnettuna viimeistelyyn
n. 50 g           voita
                      merisuolaa

Pese perunat ja laita ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi terävällä veitsenkärjellä koetellen. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä kattilassa. Sulata voi pienessä kasarissa, lisää siihen suola, sipuli, tilli sekä lehtipersilja ja anna porista hiljaa jonniin verran. Säästä sipulin vihreää osaa, vähän tilliä ja kaikki ruohosipuli viimeistelyä varten.

Paina kämmenellä perunat litteiksi niin, että ne vielä pysyvät koossa ja sekoita niihin yrttivoiseos.


Punakampela

Fileoi kampela jos et ole saanut kalakauppiasta tekemään sitä puolestasi. Ohje löytyy vaikkapa tästä. Jauhota fileet vehnäjauhoilla ja paista ne pannulla voissa. Nostele perunat lautaselle samoin kuin kalafileet ja sirottele pinnalle ruohosipuli, tilliä ja sipulinvartta. Sanoisin, että jopa herkullista. Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti