Erittäin
edullinen ja maukas ruoka syntyy broilerin maksasta. Se on maultaan miedompaa kuin naudan- tai
sianmaksa ja sitä on yleensä saatavissa ainakin hyvin varustettujen markettien
pakastealtaista. Tämän aterian aineet hain Hakaniemen Hallista, jossa on kana-
ja possutuotteisiin erikoistunut myymälä. Aterian hintaa tosin nostaa jonkin
verran siinä käytetty kuivattu herkkutatti, joka kuitenkin antaa mahtavasti
pähkinäistä umamin makua tähän ruokaan. Lopputuloksen perusteella voisi
kuvitella, että tässä olisi enemmänkin aineksia kuin todellisuudessa. Tämä ohje
on tehty Antonio Carluccion reseptin pohjalta.
Broilerinmaksa-herkkutattikastike
300
g broilerinmaksaa
hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
50
g voita
25
g kuivattuja herkkutatteja (koska
meillä oli 25 g purkki)
1
rkl tomaattipyreetä
½
dl Marsala -viiniä
hienoa merisuolaa tai
tryffelisuolaa m.m.
mustapippuria myllystä
m.m. (maun mukaan)
sen kanssa
150
g pitkää pastaa, esimerkiksi
bavette (kuten meillä) tai tagliatelle
ja pinnalle
tryffeliöljyä tai oliiviöljyä
parmesaania raastettuna
(lehtipersiljaa
hienonnettuna)
Liota
kuivatut sienet vedessä. puristele ne kuivaksi ja pienennä veitsellä. Säästä
liotusvesi. Huuhtele maksa, taputtele sitä kuivemmaksi ja pilko pienemmäksi. Sulata
voi pannulla ja kuullota siinä hienonnettu sipuli vaalean ruskehtavaksi. Lisää
hienonnettu maksa ja ruskista se nopeasti, mutta ei liikaa. Lisää tatit,
tomaattipyree ja Marsala ja mausta makusi mukaan (tryffeli)suolalla ja
mustapippurilla. Ohenna tarvittaessa parilla ruokalusikallisella sienten
liotusvettä.
Keitä
pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen kanssa. Annostele lautasille
ja laita päälle muutama tippa (tryffeli)öljyä ja reilusti parmesaaniraastetta
ja halutessasi lehtipersiljasilppua. Tryffeliöljy tai tryffelisuola antaa sen
viimeisen silauksen tälle nopeatekoiselle ja yksinkertaiselle mutta ah, niin kovin
maukkaalle, italialaiselle pastaruoalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti