Alkuperäinen
ajatus oli grillata ostamani kokonainen maalaiskana, mutta koska sää muuttui
loppuviikon lämmöstä perinteiseen kylmään ja sateiseen ”kesäsäähän” , muuttui
kypsennyspaikkakin grillistä uuniin ja samalla muutin koko alkuperäisen
reseptini. Teen sen joskus toiste. Nappasin tämänkertaisen maustesekoituksen
Jamie Oliverilta.
Keskeltä
auki leikattu kana uunissa
1 kokonainen
maalaiskana
oliiviöljyä
Maustesekoitus
1 tl savupaprikajauhetta
1 tj cayennepippurijauhetta
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminan
(jeeran) siemeniä
1-2 linnunsilmächiliä
1 tl karkeaa
merisuolaa
1 rkl kokonaisia
mustapippureita
1 rkl ruokosokeria
Tee aluksi maustesekoitus. Laita kaikki aineet
mortteliin (tai maustemyllyyn) ja hiero niistä sekoitus.
Leikkasin kanan selkärangan vierestä auki ja poistin
rangan. Siivosin kanan sisältä kaikki ylimääräiset sisuskalujen jäänteet pois ja käänsin sen laudalle nahkapuoli
ylöspäin ja painelin sitä molemmin käsin litteämmäksi. Käänsin uudelleen ja
hieroin ensin maustesekoitusta sisäpinnalle. Uusi kääntö ja hieman oliiviöljyä
nahan pinnalle ihan käsin levitettynä. Sitten maustesekoitusta edelleen omin
käsin pintaan hieroen, ja tipu saa maustua pari tuntia ennen uunin lämpöä. Kana
uunipannulle ritilän päälle nahkapuoli ylöspäin ja pannu uuniin. Uuniin
lämpötilaksi 200 astetta ja kypsennysajaksi
noin 45 minuuttia. Jos käytät lämpömittaria, tulisi sisälämmön olla noin
80 astetta. Kana on kypsää, kun tökkäät veitsen paksuimpaan kohtaan ja ulos
tuleva neste on kirkasta.
Lisäkkeenä caprese-salaatti eli tomaattia, mozzarella
bufalaa. tuoretta basilikaa ja uuden sadon sipulia viipaleina sekä keitettyä
riisiä. En tehnyt mitään kastiketta kanalle, sillä tomaatti-sipulisalaatti on
mehevää ja sopii riisin ja kanan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti