Jo kadonneiden, auton perässä
siirrettävien, hiukan puhelinkoppia suurempien makkarakojujen katuruokaklassikko
nakkisämpylä eli hot dog on vieläkin hyvin voimissaan. Kojuista sai höyrytetyn sämpylän välissä höyrytetyn
nakin (tai kaksi) sinapilla ja ketsupilla tai vaikka kaikilla mausteilla. Parhaiden
makkarakojujen itse tekemä sinappi oli legendaarisen hyvää. Tämän päivän grilleistä,
katuruokarekoista ja jopa oikein hodariravintoloista saa nykyisin jonkin verran
mielikuvituksellisempia ja vaihtelevampia versioita tästä vanhasta, niin meillä kuin maailmallakin, tutusta snackista.
Mekin teimme oman ruokavan
versiomme tästä väli- tai yöpalasta. Varmaankin vastaavanlainen on jo keksitty
jossain ennenkin, sen verran suositusta herkusta on kuitenkin kysymys. Tämä
japanilaishenkinen muunnos syntyi muun muassa siksi, että tekemäni okonomiyakin
jäljiltä jääkaapista löytyi vielä okonomikastiketta sekä japanilaista
majoneesia.
Tuplaespresso huomautti, että sana
hodari kuulostaa ihan japanilta ja googlasi sen käännöksen. Ho dari 歩だり
tarkoittaa suomeksi ”vieraat
voivat kävellä” eli tarkoittaa ihan selkeästi katuruokaa, jota voi syödä vaikka
kävellessään. Tai
sitten se on vieraille kehotus häipyä ja mennä vaikka snagarille syömään? Tai jotain…
Japanilaiseen hot dogiin
tarvitaan seuraavia aineksia:
hodarisämpylä itse tehty HS:n ohjeen mukaan
frankfurter
nakki pannulla grillattuna
somen
nuudeleita keitettynä
valkokaalia karkeana raasteena
porkkanaa karkeana raasteena
pekonia rapeaksi
paistettuna
paahdettua
sipulia
okonomikastiketta
japanilaista kewpie
majoneesia
teriyakikastiketta
aonori
merileväjauhetta
Paista
pekonit rapeiksi, valuta talouspaperin päällä ja anna jäähtyä. Murenna jäähtyneet
pekonit ja sekoita ne paahdetun sipulin kanssa. Raasta kaali ja porkkana. Keitä
somen nuudeleita 2 minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Laita pannulle
vähän öljyä ja lisää kasvikset ja nuudelit. Paistele niitä niin, että ne
lämpiävät ja kasvikset muuttuvat raukeiksi. Pariloi makkarat pannulla. Lämmitä
sämpylöitä hetki uunissa. Kokoa aineksista hodari makusi mukaan esimerkiksi
seuraavasti:
Halkaise
sämpylä keskeltä lähes halki ja avaa se. Laita pohjalle teriyakikastiketta ja
paahdetun sipulin ja pekonin sekoitusta. Aseta niiden päälle makkara. Sen
päälle kaali-nuudelipaistosta, sitten okonomikastike ja majoneesi ja lopuksi
pinnalle merileväjauhetta. Ei hassumpi
tapa nauttia tästä klassikosta. Lisänä lautasella
tomaatti-sipuli-mangosalaattia.
Tuplaespresson
leidiversio on hiukan vähemmän massiivisen näköinen.
Tämäpä vaikuttaa herkulliselta!
VastaaPoistaPitänee kokeilla joku kerta. Usein miettinyt jotain tämän tyylistä, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi. Yakisobaleipä olisi myös hauska kokeilu joskus :)
Oli oikein hyvää. Yakisobasämpylä onkin suosittu japanilainen festariruoka.
VastaaPoista