TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Salaattipäivä



Kun aurinko alkaa paistaa ja kevät kolkuttaa ovelle, tekee mieli vaihtaa kaikki täyteläiset talviruoat keväisen keveiksi salaattilounaiksi. Karitsan ulkofilee, feta ja sitrushedelmät täydentävät toisiaan yksinkertaisessa, mutta maukkaassa salaatissa.


Salaattipäivä: sitrusta, fetaa ja lammasta
(2 annosta)

1 karitsan ulkofilee
1 rosmariininoksa
2 valkosipulinkynttä
voita ja oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

erilaisia salaattivihreitä
1 appelsiini
1 verigreippi
1 veriappelsiini
1 fenkoli
100 g fetaa

lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Paista ensin ulkofilee. Kuumenna pannulla hiukan voita sekä oliiviöljyä rosmariininoksan ja paloiteltujen valkosipulinkynsien kanssa. Ruskista näin maustetussa voissa karitsan ulkofilee ja kypsennä se haluttuun kypsyyteen. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja jätä leikkuulaudalle vetäytymään.

Leikkaa sitrushedelmistä kuoret huolella pois ja viipaloi hedelmät. Viipaloi fenkoli mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Rakenna salaatit suoraan lautasille, pohjalle salaattivihreitä sekä fenkolia, niiden päälle sitrushedelmäviipaleita, sitten viipaloitu ulkofilee ja paloiteltu feta. Viimeistele lehtipersiljalla, oliiviöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti