TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ginigraavattu lohi ja ginaigrette, Pyhän Urhon päivän alkuruoka



Tulevan maanantain Pyhän Urhon päivälle olemme taas suunnitelleet uuden menun, jonka alkuruokana on ginillä ja katajanmarjalla maustettu lohi ginaigrettekastikkeella. Ajattelimme juhlistaa tätä merkkipäivää jo hiukan etukäteen. Pyhä Urhohan on Suomen suojeluspyhimys ja hänen päiväänsä vietetään 16 maaliskuuta, vaikka päivästä ei vieläkään ole tehty yleistä liputuspäivää. Pyhä Urho / St Urho eli ennen edellisen jääkauden alkua ja hän pelasti suomalaiset viinitarhat heinäsirkoilta. Lisää Pyhän Urhon tarinasta viimevuotisessa St Urho’s menu päivityksessämme.



Ginigraavattu lohi

400 g ruodotonta lohifileetä
2 cl giniä
1 tl rouhittuja katajanmarjoja
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
valkopippuria myllystä
rucolaa
mangoa
avokadoa
hiukan sitruunamehua

Valele lohifilee ginillä ja ripottele muut mausteet tasaisesti lohen päälle. Anna graavaantua jääkaapissa noin vuorokauden ajan.

Leikkaa lohi, mango sekä avokado pieniksi paloiksi. Tee annos lautaselle, pohjalle rucolaa, sen päälle mangokuutioita, sitten avokadoa ja sitruunamehua ja päällimmäiseksi lohikuutioita. Viimeistele annos ginaigrettekastikkeella.



Ginaigrette

1 rkl giniä
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
15 rouhittua katajanmarjaa
hiukan rouhittua valkopippuria

Ravista kaikki ainekset hyvin keskenään ja valuta kastike lohiannokselle.


3 kommenttia:

  1. Tässähän on mun viimeaikaiset suosikit, mango, avokado ja lohi. Ohittamaton resepti!

    VastaaPoista
  2. Ei saa myöskään ohittaa rucolaa ja ginaigrettea. Ilman niitä tämä on alka pliisun makuinen.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä, tämä lähtee joulupöytään.

    VastaaPoista