Tulevan
maanantain Pyhän Urhon päivälle olemme taas suunnitelleet uuden menun, jonka
alkuruokana on ginillä ja katajanmarjalla maustettu lohi
ginaigrettekastikkeella. Ajattelimme juhlistaa tätä merkkipäivää jo hiukan
etukäteen. Pyhä Urhohan on Suomen suojeluspyhimys ja hänen päiväänsä vietetään
16 maaliskuuta, vaikka päivästä ei vieläkään ole tehty yleistä liputuspäivää.
Pyhä Urho / St Urho eli ennen edellisen jääkauden alkua ja hän pelasti
suomalaiset viinitarhat heinäsirkoilta. Lisää Pyhän Urhon tarinasta
viimevuotisessa St Urho’s menu päivityksessämme.
Ginigraavattu lohi
400
g ruodotonta lohifileetä
2
cl giniä
1
tl rouhittuja katajanmarjoja
1
rkl karkeaa merisuolaa
1
tl sokeria
valkopippuria
myllystä
rucolaa
mangoa
avokadoa
hiukan
sitruunamehua
Valele
lohifilee ginillä ja ripottele muut mausteet tasaisesti lohen päälle. Anna
graavaantua jääkaapissa noin vuorokauden ajan.
Leikkaa
lohi, mango sekä avokado pieniksi paloiksi. Tee annos lautaselle, pohjalle
rucolaa, sen päälle mangokuutioita, sitten avokadoa ja sitruunamehua ja
päällimmäiseksi lohikuutioita. Viimeistele annos ginaigrettekastikkeella.
Ginaigrette
1 rkl giniä
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
15 rouhittua
katajanmarjaa
hiukan rouhittua
valkopippuria
Ravista
kaikki ainekset hyvin keskenään ja valuta kastike lohiannokselle.
Tässähän on mun viimeaikaiset suosikit, mango, avokado ja lohi. Ohittamaton resepti!
VastaaPoistaEi saa myöskään ohittaa rucolaa ja ginaigrettea. Ilman niitä tämä on alka pliisun makuinen.
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä, tämä lähtee joulupöytään.
VastaaPoista