Lounasruoka valmistuu käden käänteessä keitetystä parsasta ja kananmunista. Vaikka vielä ei olekaan se paras ja oikea parsa-aika, kaupoissa on jo kohtalaisen hyvää ulkomaista parsaa, josta tulee ihan mainio munakas - italialaisittain frittata. Lisäksi tarvitaan vähän sipulia ja yrttejä. Isoa frittataa on joskus vähän haastava (lue:hankala) kääntää, joten päädyin tekemään nämä kahdella blinipannuilla.
Parsa-basilikafrittata
Ohjeen
aineksista tulee yksi iso tai kaksi pienempää frittataa
8
kpl keitettyä vihreää parsaa
1
pieni punasipuli
1
rkl voita
1
rkl oliiviöljyä
4
munaa
4
rkl kermaa
hiukan
suolaa
ripaus
valkopippuria myllystä
iso
kourallinen tuoretta basilikaa
pieni
kourallinen tuoretta minttua
parmesaaniraastetta
Kuori
punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kevyesti sekaisin
munat, kerma, suola sekä valkopippuri. Kuumenna pannulla voita ja öljyä ja
kuullota siinä sipulisilppu. Kun sipuli on pehmeää, kaada pannulle munaseos ja
sen päälle pienemmiksi paloiksi leikatut parsat. Jätä parsannuput viimeistelyä
varten. Paista munakasta hyvin matalalla lämmöllä jotta se ei kuivuisi, vaan kypsyisi tasaisesti.
Kun munakas on pinnalta vielä melko kostea, laita pannun päälle lautanen ja
käännä munakas siihen (kuvia täällä). Liu’uta munakas takaisin pannulle ja
paista sitä toiselta puolelta vielä hetki. Laita lautanen uudelleen pannun
päälle, käännä munakas vielä kerran ja liu’uta lautaselle Viimeistele
parsannupuilla, hienonnetulla basilikalla sekä mintulla ja parmesaaniraasteella.
Herkullinen frittata. Täällä ei ihan vielä ole kunnollista parsaa näkynyt, mutta eiköhän kohta, kun pääsiäinenkin on tulossa. Yleensä juuri ennen sitä tarjonta kasvaa ja paranee. Sitä odotellessa!:)
VastaaPoistaJa kun oikein taas innostutaan, parsaa tulee kohta korvistakin :)
VastaaPoista