Ruokaisaan
piirakkaan löytyy useimmiten ainekset joka keittiöstä. Pohjana voi käyttää
valmista voitaikinaa tai nyppiä taikinan itse, kuten meillä useimmiten tehdään
tällaiseen piirakkaan. Voitaikinallakin on paikkansa, mutta ei nyt. Klassinen purjon
ja kinkun makuyhdistelmä toimii aina ja tällä munaseoksella piirakasta tulee myös hyvin mehevä.
Lopputulos on juuri niin hyvä kuin piirakkaan käytetty kinkku ja kinkuksi kannattaakin valita mahdollisimman hyvä savupalvi.
Lopputulos on juuri niin hyvä kuin piirakkaan käytetty kinkku ja kinkuksi kannattaakin valita mahdollisimman hyvä savupalvi.
Mehevä purjo-kinkkupiirakka
pohja
175
g vehnäjauhoa
100
g voita
ripaus
suolaa
1
kananmuna
täyte
2
purjoa noin sentin viipaleina
250
g hyvää savupalvia runsaan sentin kuutioina
1
rkl voita
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
kourallinen
persiljaa hienona silppuna
3
munaa
100
g crème fraichea
2
dl kuohukermaa
70
g raastettua Cheddaria
viimeistelyyn
lehtipersiljaa
Valmista
ensin pohja. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola. Lisää voi pieninä paloina
ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita se tasaisesti taikinan
joukkoon. Taputtele taikina palloksi ja anna se jäähtyä jääkaapissa noin tunnin
ajan. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle sekä
reunoille. Aseta taikinan päälle leivinpaperi ja se päälle paistopavut.
Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa ensin 15 minuuttia paistopapujen
kanssa ja sen jälkeen vielä 5 minuuttia paljaaltaan. Jäähdytä piirakkapohja
ennen kuin levität sille täytteen.
Riko
munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää crème fraiche, kerma sekä
juustoraaste ja sekoita hyvin. Kuumenna paistinpannulla voi ja kuullota siinä
purjoviipaleet. Lisää kinkkukuutiot ja kääntele niitä kunnes nekin ovat
lämmenneet. Lusikoi piirakkapohjalle muutamia lusikallisia munaseosta,
ripottele sen päälle kevätsipulit sekä persiljasilppu ja lopuksi
paistinpannulta purjot sekä kinkkukuutiot. Kaada loppu munaseos
piirakkapohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 190 asteessa noin 25 minuuttia
tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna piirakan vetäytyä noin 10 minuuttia
ennen tarjoilua. Viimeistele piirakka lehtipersiljasilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti