Kappas vaan, ruåtsalaiset ovat keksineet laskiaiswrapin? Sen jälkeen soppa365 teki siitä oman versionsa. Linkkien takana olevat kuvat ilmaisevat loistavasti ruotsalaisuuden ja suomalaisuuden eroja. Tekstejä ei tarvita tietääkseen kumpi on kumpi. Kun ruotsalainen laskiaiswrap on selkeästi pitkään diskuteerattu ja päästy täyteen konsensukseen, jotta saataisiin aikaan tällainen jättekul street food, suomalainen on vähän kuin "liikkeenjohdon management by perkele", halki, poikki ja pinoon :) Hyviä varmaan kumpikin.
Mutta joo, taas me oltiin trendsettereitä, siis jo viime keväänä...
Muuten hyvä, mutta... |
En tiedä, onko ”laskiaispulla” kevyempi syötävä tällä tavalla valmistettuna, mutta näissä on ainakin se hyvä puoli että täytettä riittää joka haukkaukselle ja mikään ei pursuile ulos. Sitä paitsi letunpaistoon uskaltaa ryhtyä moni sellainenkin, joka ei pidä leipomisesta. Täytteen määrä riippuu kreppien määrästä. Jokaisen letun sisään tulee noin 2-3 rkl täytettä. Lisäksi erikseen pikkukippoon kermavaahtoa, johon lettuja voi dippailla.
Laskiaisletut hillon JA
mantelimassan kera
täyte
2 osaa kermavaahtoa
2 osaa kermavaahtoa
1
osa vadelma- tai mansikkahilloa
1
osa raastettua mantelimassaa
lisäksi
vaniljasokerilla
maustettua kermavaahtoa
(tomusokeria)
laseja/kertakäyttölaseja/pahvimukeja
Sekoita
keskenään tasaiseksi tahnaksi kermavaahto, vadelmahillo sekä mantelimassa ja
levitä jokaiselle krepille tasaisen ohuelti noin 2-3 ruokalusikallista täytettä. Täytettä ei saa olla liikaa ettei se syödessä pursuile ulos!
Kääri krepit rullalle ja leikkaa ne puoliksi. Pursota lasien pohjalle
kermavaahtoa ja tökkää krepinpuolikkaat kermavaahtoon pystyyn. (Lettujen päälle voi siivilöidä hiukan tomusokeria.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti