Sain
joululahjaksi rasiallisen itse poimittuja virolaisia metsämansikoita. Ihanaa!
Rasia oli kuitenkin niin ruhtinaallisen iso, että keittelin sisällöstä hillon. Sillä tavalla
ei tarvitse metsämansikoiden sulattamisen jälkeen käyttää kerralla kaikkea tätä
harvinaista herkkua. Puolet hillosta päätyi uudenvuoden jälkiruokaan,
metsämansikkasemifreddoon, jonka valmistamiseen ei tarvita jäätelökonetta, ainoastaan pakastin. Idea tähän jälkiruokaan löytyi Viini-lehden
numerosta 7/2013, jossa semifreddoon oli käytetty jäisiä karpaloita.
Metsmaasikassemifreddo – metsämansikkasemifreddo
2
valkuaista
2
dl kuohukermaa
2
keltuaista
3
rkl sokeria
1
vaniljatangon siemenet
1,5
dl metsämansikkahilloa
koristeluun metsämansikkahilloa,
kinuskikastiketta ja marenkimuruja
Vatkaa
ainekset omissa kulhoissaan tässä järjestyksessä, niin ei tarvitse välillä
pestä vispilää:
Vatkaa
valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi.
Vatkaa
kerma kuohkeaksi vaahdoksi
Vatkaa
keltuaiset, sokeri sekä vaniljatangon siemenet vaaleaksi vaahdoksi.
Nostele
valkuaisvaahto sekä kermavaahto varovasti keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää
metsämansikkahillo lusikoiden sitä sinne tänne ympäri semifreddovaahtoa ja
sekoita nopeasti. Hillon ei pidä sekoittua jäätelömassan joukkoon liian tasaisesti.
Kaada massa pakastusasiaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ennen
tarjoilua anna semifreddon pehmentyä jääkaapissa 15-30 minuuttia. Koristele nokareella metsämansikkahilloa,
kinuskikastikkeella ja marengilla.
Metsämanssut ja lapsuuden kesät... nykyisin tuntuu, että niitä kasvaa vain paikoissa, joista niitä ei viitsi syödä. Aikamoisia herkkuja teillä (taas).
VastaaPoistaSe iso rasiallinen metsämansikoita oli kyllä ihan mahtava Viron tuliainen :D
VastaaPoista