TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ankanrinnat kirsikkakastikkeessa



Uuden Vuoden kunniaksi meillä alkoi pakastimen tyhjennys. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoituivat syksyn hullujen päivien tarjouksesta ostetut ankanrinnat, jotka paistoin perinteisesti pannulla. Kastikkeeksi tein vaihtelun vuoksi kirsikkakastikkeen, sillä kaupasta löytyi tuoreita kirsikoita raaka-aineeksi.


Ankanrinnat kirsikkakastikkeessa
(kahdelle)

2                    ankanrintaa
10                  kirsikkaa, kivettömiksi tehtyinä
1                    salottisipuli hienonnettuna
2 rkl               ankanrasvaa
1 dl                portviiniä
1 dl                kanalientä
muutama       timjaminoksa
1 rkl               juoksevaa hunajaa
                      mustapippuria myllystä


Laita kaksi ruokalusikallista talteen ottamaasi ankanrasvaa pannulle ja kuullota siinä salottisipuli. Lisää pannulle portviini, kanaliemi ja kirsikat sekä timjaminoksat. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti ja mausta pippurilla ja hunajalla. Tarjoile kastike viipaloitujen ankanrintojen päällä perunafondantin ja salaatin kera.


 

2 kommenttia:

  1. Oi nam, kuullostaapa herkulliselta! Olen itsekin maustanut ankkaa portviinillä, ja kirsikat ovat epäilemättä loistava lisä tähän. Saa nähdä milloin niitä vaan seuraavan kerran on tarjolla...

    VastaaPoista
  2. Ehkä sitten taas kesällä, kun tällä pallonpuoliskolla on kirsikka-aika ;)

    VastaaPoista