Uuden
Vuoden kunniaksi meillä alkoi pakastimen tyhjennys. Ensimmäiseksi kohteeksi
valikoituivat syksyn hullujen päivien tarjouksesta ostetut ankanrinnat, jotka
paistoin perinteisesti pannulla. Kastikkeeksi tein vaihtelun vuoksi
kirsikkakastikkeen, sillä kaupasta löytyi tuoreita kirsikoita raaka-aineeksi.
Ankanrinnat kirsikkakastikkeessa
(kahdelle)
2 ankanrintaa
10 kirsikkaa, kivettömiksi
tehtyinä
1 salottisipuli hienonnettuna
2
rkl ankanrasvaa
1
dl portviiniä
1
dl kanalientä
muutama timjaminoksa
1
rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
Laita
kaksi ruokalusikallista talteen ottamaasi ankanrasvaa pannulle ja kuullota
siinä salottisipuli. Lisää pannulle portviini, kanaliemi ja kirsikat sekä
timjaminoksat. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti ja mausta pippurilla ja
hunajalla. Tarjoile kastike viipaloitujen ankanrintojen päällä perunafondantin ja
salaatin kera.
Oi nam, kuullostaapa herkulliselta! Olen itsekin maustanut ankkaa portviinillä, ja kirsikat ovat epäilemättä loistava lisä tähän. Saa nähdä milloin niitä vaan seuraavan kerran on tarjolla...
VastaaPoistaEhkä sitten taas kesällä, kun tällä pallonpuoliskolla on kirsikka-aika ;)
VastaaPoista