Porsaanposket
eivät ole pikaruokaa, mutta ei niiden laittaminen kuitenkaan koko päivää (tai
yötä) vie. Nopeimmillaan siitä selviää kaikkineen parissa tunnissa. Niin,
kunhan on ensin saanut jostakin käsiinsä tämän herkullisen pääraaka-aineen.
Hallikauppiaat, erikoisliikkeet eli oikeat lihakaupat ja hyvin varustettujen
markettien lihaosastot ovat hyviä paikkoja kysellä. Tätä raaka-ainetta kannattaa kokata, sillä ylikypsä possunposki kirjaimellisesti sulaa suussa.
Uunissa haudutetut porsaanposket
6
kpl possunposkia
(kannattaa
laskea 3 kpl eli noin 250 g possunposkia / syöjä, sillä ne kutistuvat
kypsennettäessä alle puoleen, kun niissä oleva sidekudos ja rasva sulaa)
¼
tl mustapippureita
¼
tl korianterinsiemeniä
¼
tl fenkolinsiemeniä
¼
tl kuivattua timjamia
¼
tl kuivattua rosmariinia
hiukan suolaa
hiukan suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
1/ chilipalko
n.
5 dl lihalientä
rypsiöljyä
2
rkl voita
2
rkl vehnäjauhoja
Kuumenna
uuni 160 asteeseen. Poista pintakalvot possunposkista. Hienonna morttelissa
kuivat mausteet. Silppua valkosipuli ja hienonna sipuli kuutioiksi. Viipaloi
chili. Jos käytettävissäsi on kannellinen paistinpannu, jonka voi kansineen
laittaa uuniin, niin ota sellainen esille. Laita öljyä pannulle ja kuumenna
sitä. Lisää siihen kuivamausteet ja anna hetki kypsyä. Lisää sitten pannulle
posket ja ruskista niitä molemmilta puolilta. Laita sipulit ja chili pannulle
ja lisää lientä niin, että posket ovat lähes, ellei kokonaan peitossa. Jos
paistinpannusi ei sovi uuniin, niin siirrä paistamisen jälkeen kaikki
uunivuokaan, jonka voit peittää kannella tai alumiinifoliolla. Poskien tulisi
siis olla lähes kokonaan peitossa. Siirrä pannu tai vuoka kansineen uuniin ja
anna kypsyä siellä 1 ½ tunnin ajan. Voit kokeilla poskien kypsyyttä veitsen
kärjellä tai haarukalla. Huomaat, kun haarukka uppoaa vaivattomasti lihaan.
Sammuta uuni ja anna muhia sen aikaa, kun muut valmistelusi kestävät.
Siivilöi
pannulta lientä 3 – 4 dl. Laita kattilaan voita ja vehnäjauhoja ja kypsennä
jauhot voissa. Lisää liemi vatkaten jauhoseokseen. Laita lientä tarvittaessa
lisää niin, että kastike on sopivan paksuista. Tarkista maku ja mausta lisää
halutessasi. Tee hyvää perunamuhennosta ja laita sitä lautaselle possun ja
kastikkeen kaveriksi. Maustekurkku sopii hyvin mukaan.
Viimeksi kun tein possunposkia, en poistanut yhtään mitään kalvoja, aika teki sen puolestani haudutuspadassa. En nimittäin yhtään tykkää poskien siivoamisesta :D
VastaaPoistaNiin mekin yleensä, mutta kun haluttiin ruokaa heti eikä huomenna, niin ei ihan uskottu tuon kohtalaisen lyhyen haudutusajan tekevän muuten kovin sitkeistä possunposkista syötäviä. Toinen satsi poskia meni eilisiltana kypsymään vesihauteen lämpöön ja ylihuomenna sitten tiedetään mitä niistä tuli (Sansaire-mainoksen uhreja...). Siitä lisää lähipäivinä.
VastaaPoista