Granaattiomena-riisivanukas on perinteisen riisipuuron ja sekahedelmäkeiton kova kilpailija joulupöydän jälkiruokana. Riisi keitetään maitoon ja granaattiomenamehuun, lisätään hiukan kermavaahtoa ja koristellaan granaattiomenan siemenillä. Yksinkertaista ja herkullista.
Granaattiomena-riisivanukas
(6-8 annosta)
pieni
nokare voita
4 dl maitoa
3 dl granaattiomenamehua
2
dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
(1
rkl sokeria)
1-2
granaattiomenaa
(pistaasipähkinöitä)
Sulata
voi kattilassa, lisää maito sekä granaattiomenamehu ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää puuroriisi ja kypsennä riisiä noin 30-40 minuuttia matalalla lämmöllä kunnes
neste on imeytynyt riisiin ja riisit alkavat hiukan puuroutua. Pidä huoli siitä että riisi ei jää liian kuivaksi. Lisää keittämisen aikana mehua, jos on tarpeen. Jäähdytä riisipuuro. Vatkaa
kerma (sokerin kanssa) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita riisin joukkoon.
Tyhjennä
granaattiomena siemenistään. Se on todella sotkuinen työvaihe, jos sen tekee
väärin. Täältä löytyy yksityiskohtaiset kuvat, miten granaattiomenan sisus helposti
tyhjennetään kulhoon ilman ainoatakaan roisketta. Sekoita puolet granaattiomenan siemenistä riisin joukkoon. Jaa vanukas annoskulhoihin ja
ripottele päälle granaattiomenan siemeniä. Tähän tuli myös rouhittua
pistaasipähkinää, koska sellaisia sattui olemaan kaapissa, ja koska pistaasi
sopii aivan loistavasti granaattiomenan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti