Lohipastramin
valmistuksesta jäi lohta enemmän kuin mitä kului itse pastramiin. Niinpä loput
lohesta graavattiin ja siitä tehtiin seuraavana päivänä graavilohiterriini.
Viipaloituna graavilohta oli noin 400 grammaa ja viipaleet ladottiin vuokaan
vuorotellen maustetun tuorejuuston kanssa. Muikunmätikastike kruunasi tämän
annoksen. Reseptistä riittää neljälle.
Graavilohiterriini
400-500
g graavilohta ohuina viipaleina
200
g maustamatonta tuorejuustoa
100
g crème fraichea
0,5
dl hienonnettua tuoretta tilliä
0,5
tl suolaa
1
tl sokeria
valkopippuria
myllystä
hiukan
mustapippuria myllystä
2
rkl kermaa
2
liivatelehteä
Sekoita
keskenään tuorejuusto, crème fraiche sekä mausteet. Pehmennä liivatelehtiä
kylmässä vedessä viitisen minuuttia, minkä jälkeen sulata ne kiehuvan kuumaan
kermaan. Sekoita kerma-liivateseos huolella tuorejuuston joukkoon. Vuoraa pieni
leipä-/murekevuoka tuorekelmulla ja rakenna terriini aloittaen
graavilohikerroksesta. Nosta
lohikerroksen päälle muutama teelusikallinen maustettua tuorejuustoa ja
tasoita se mahdollisimman ohueksi kerrokseksi.
Sitten taas kerros
graavilohiviipaleita, sen päälle tuorejuustoa jne. Päällimmäisen kerroksen
tulee olla graavilohta. (Tuorejuustoseosta on vähän reilusti ja sitä ehkä jää,
mutta lopun maustetun tuorejuuston voi käyttää leivän päällä levitteenä.)
Käännä tuorekelmun liepeet terriinin päälle ja laita pinnalle jokin sopiva
paino, kuten vuoan kokoinen pahvinpala ja sen päälle pari hillopurkkia tms.
Sitten vuoka vuorokaudeksi jääkaappiin tekeytymään. Jos jääkaapissasi on ns
nollalokero, mieluiten sinne. Seuraavana päivänä terriinin voi viipaloida.
Muikunmätikastike
100
g crème fraichea
2
rkl kermaa
80
g muikunmätiä
suolaa
valkopippuria
myllystä
5
tippaa tabascoa
Sekoita
kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman
tunnin ajan. Sekoita kastike huolella ennen käyttöä, sillä mätipalloset
painuvat pohjaan.
Salaattiin:
roomansalaattia
1
rasia viiriäisenmunia
1
avokado
puolikas
omena
1
tl kapriksia
puolikas
pieni suolakurkku
puolikas
punasipuli pieninä kuutioina
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
hiukan
suolaa, valkopippuria ja mustapippuria myllystä
Jos
tuntuu siltä, että annos jää kovin pieneksi ja kevyeksi, tämän aterian kanssa
voi keittää muutaman perunan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti