Miksi
lihamurekkeen pitää olla lihamurekkeen näköinen, sellainen pötkö? Miksei se voi olla jotain
muuta? Vaikka niin kuin cupcake? Piristäisiköhän sellainen tätä harmaata
marraskuuta?
Hirvi-palsternakka-cupcakes
300
g jauhoista perunaa
200
g palsternakkaa
50
g voita
50
g mascarponea
1
keltuainen
30
g parmesaaniraastetta
1
valkuainen
400
g hirven jauhelihaa
1
muna (koko L)
1
tl suolaa
1
tl hienonnettuja katajanmarjoja
reilusti
mustapippuria
1
sipuli hienonnettuna
150
g creme fraichea (ei kevyt!)
3
rkl korppujauhoa
8
kirsikkatomaattia
Aloita
palsternakkasoseesta, sillä sen täytyy saada jäähtyä ennen viimeistelyä. Keitä
perunat ja palsternakat hyvin suolatussa vedessä hiukan ylikypsiksi, kaada vesi
pois ja soseuta juurekset voin kanssa. Lisää mascarpone ja paseeraa sose eli
purista se lusikan tai muovilastan avulla terässiivilän läpi jolloin kaikki
mahdolliset kokkareet jäävät siivilään. Jäähdytä sose ja tee tällä välin murekkeet.
Sekoita
korppujauhot ja creme fraiche keskenään ja anna korppujauhojen turvota noin 10
minuuttia. Lisää jauhelihaan korppujauhoseos, muna, sipuli sekä suola, hienonnetut
katajanmarjat ja mustapippuri ja vatkaa mureketaikinaa kunnes kaikki ainekset
ovat varmasti hyvin sekoittuneet. Täytä 8 muffinivuokaa lihamurekemassalla ja
kypsennä uunipellillä 225 asteessa noin 25 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen anna jäähtyä pienen hetken, irrota paperinen muffinvuoka murekkeen ympäriltä ja laita tilalle uusi paperi, joka on helpommin poistettavissa sitten kun mureke on lautasella.
Lisää
jäähtyneeseen palsternakkasoseeseen keltuainen sekä parmesaaniraaste ja sekoita
hyvin. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita soseen joukkoon. Täytä
pursotinpussi palsternakkasoseella ja pursota tähtityllan avulla murekkeisiin
koristeellinen kuorrutus. Gratinoi kuorrutusta uunigrillissä kunnes se on
saanut hiukan väriä. Viimeistele ”cupcakesit” kirsikkatomaatilla. Tarjoile
pistaasiporkkanoiden kanssa. Jälkiviisaana voi sanoa, että annos olisi
kaivannut myös jotain hyvää kastiketta, mutta näin nyt tällä kertaa.
Pistaasiporkkanat
8
isohkoa porkkanaa
2
rkl voita
20
g parmesaaniraastetta
1,5
dl suolapaahdettuja pistaasipähkinöitä hienonnettuna
iso
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Kuori
porkkanat ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Keitä porkkanat kypsäksi
miedosti suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, lisää voi ja anna voin
sulaa kuumien porkkanoiden päälle. Lautasella ripottele porkkanoille
parmesaaniraastetta, pistaasirouhetta sekä hienonnettua lehtipersiljaa.
Hieno!
VastaaPoistaTuo on hieno idis! :) Saa näyttävän annoksen pienellä kikalla.
VastaaPoistaKomppaan luimupupua. Hieno!
VastaaPoistaHauska idea! :D
VastaaPoistaEi tässä nyt ihan sentään olla Heston Blumenthalin jalanjäljillä, mutta joskus ruoasta täytyy keksiä jotain uutta - kotonakin.
VastaaPoista