Hienon
”vichyssoise” –nimen taakse kätkeytyy vanha kunnon purjo-perunasosekeitto.
Eilisestä jäi sen verran perunasosetta, että halusin käyttää sen hyödyksi
johonkin muuhun kuin niihin iänikuisiin sämpylöihin / perunalettuihin /
jauheliha-perunasosevuokaan. Ja kun vichyssoiseen tarvitaan perunaa, joka
soseutetaan, siihen keittoon voi yhtä hyvin lisätä jo olemassa olevaa
perunasosetta. Tähteistä tuli loistava ateria kahdelle.
Vichyssoise /
purjo-perunasosekeitto
1
iso tai 2 pientä purjoa (vain valkoinen osa)
2
rkl voita
6
dl vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
rkl silputtua ruohosipulia
400
g valmista eilispäivän perunasosetta
hiukan
valkopippuria myllystä
ripaus
jauhettua muskottipähkinää
1 tl sitruunamehua
1
dl kuohukermaa
valmiiseen keittoon
ohuita
purjorenkaita
hienoksi
leikattua lehtipersiljaa
hienoksi
leikattua ruohosipulia
Viipaloi
purjo(t) ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne kattilassa voissa. Lisää vesi,
liemikuutio sekä ruohosipuli, kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen
noin 10 minuuttia. Lisää perunasose ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Soseuta
keitto sauvasekoittimella, mausta valkopippurilla sekä muskottipähkinällä,
lisää sitruunamehu sekä kerma ja sekoita hyvn. Kuumenna vielä kerran kiehumispisteeseen, jäähdytä ja
tarjoile. Ripottele keiton päälle muutamia ohuita purjorenkaita, lehtipersiljaa
sekä ruohosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti