Onnistuin
kahmimaan Hullujen päivien tarjouksesta muutaman pussillisen pakastettuja
tyrnimarjoja. Päivän tarjouksena ollut edullinen marjaerä oli kuulemma loppunut
hetkessä, mutta onneksi myöhään iltapäivällä oli tullut täydennystä. Nyt pääsee
kokeilemaan uusia tyrnireseptejä. Aiemmissa päivityksissä olen tehnyt
Jallupuolukoita ja halusin kokeilla, miten vastaava menetelmä toimii
tyrnimarjojen kanssa. Arvelin kuitenkin Jaloviinan olevan liian aromikasta
tyrnille, joten päädyin kokeilemaan mausteena perinteistä Koskenkorvan viinaa.
Nyt marjat ovat mehustuneet parin vuorokauden ajan ja kävisivät mainiosti paitsi jälkiruokiin, myös vaikka puolukkahillon korvaajaksi. Kossu maistuu hiukan taustalla korostaen tyrnin omaa, hienoa makua.
Koskenkorvamehustetut tyrnimarjat
100
g = 1,5 dl (pakastettuja) tyrnimarjoja
4
rkl = 0,6 dl sokeria
1
rkl = 1,5 cl Koskenkorvaa
Ainekset
sekoitetaan keskenään ja annetaan mehustua ensin yön yli huoneenlämmössä ja sen
jälkeen jääkaapissa vähintään parin vuorokauden ajan.
Nyt oli kyllä äärimmäisen huono tyrnivuosi. Viime vuonna vanhempieni pensaasta tuli marjoja monta litraa, nyt muutama hassu.
VastaaPoistaSitä samaa ne sanoivat Stockalla. Kun tarjoukset päätetään ja keltainen kirja painetaan keskellä kesää, sitä ei silloin vielä tiedetty. Oli ihan pelkkää tuuria, että satuin pakastealtaalle juuri samalla hetkellä kuin uusi tyrnierä saapui. Mutta onneksi resepti on hyvä ja ajankohtainen joka vuosi tästä eteenpäinkin.
VastaaPoista