TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 18. lokakuuta 2014

Parsakaali-sinihomejuustokeitto



Broccoli & Stilton soup on yksi brittien parhaita keittoja. Stiltonin sijasta keittoon voi käyttää vaikka Aurajuustoa. Sopassa on oikeastaan vain yksi niksi: parsakaalia ei saa keittää liikaa. Noudata siis ohjeen keittoaikaa. Parsakaalin maku muuttuu keitettäessä ja ylikypsäksi muhjuksi keitetty parsakaali ei houkuttele enää ketään.


Parsakaali-sinihomejuustokeitto
(neljälle)

1 rkl voita
1 rkl hienonnettua valkosipulia
4 kevätsipulia ohuina viipaleina
12 dl kana- tai kasvislientä
300 g jauhoista perunaa
500 g parsakaalia
2 tl kuivattua timjamia
200 g sinihomejuustoa

Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä valkosipuli sekä kevätsipulit. Lisää liemi sekä kuoritut perunat pieninä paloina ja keitä kunnes perunat alkavat tuntua pehmeiltä. Lisää parsakaali pieninä paloina sekä timjami ja keitä vielä 7-8 minuuttia. Poimi kattilasta pois muutama pienehkö parsakaalin kukinto lautasille koristeeksi ja lisää kattilaan kaksi kolmannesta (noin 130-140 g) sinihomejuustosta pieninä muruina. Sekoita miedolla lämmöllä ja sulata sinihomejuusto keiton joukkoon. Soseuta keitto (ei kovin hienoksi) sauvasekoittimella tai blenderissä ja jaa lautasille. Viimeistele annokset parsakaalin kukinnoilla, sinihomejuustomuruilla ja ripauksella timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti