TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 13. syyskuuta 2014

Metsästäjänhampurilaisia brunssille tai picnicille



Nämä minihampurilaiset ovat eräänlainen uusi ”metsästäjänleipä”. Pienten söpöjen kurpitsasämpylöiden välissä on sinappinen jauhelihapihvi, herkkutattimuhennosta sekä hiukan kasviksia ja tilkka majoneesia. Todella maukkaat minihampparit toimivat niin lämpiminä brunssitarjoilussa kuin kylmänä eväänä syksyisellä piknikillä.


hampparin sisältö ylhäältä alas:
sämpylän yläpuoli
herkkutattimuhennosta
jauhelihapihvi
rapeaa salaattia
pari punasipulirengasta
tilkka majoneesia
sämpylän alapuoli



Herkkutattikastike/muhennos

1 pieni punasipuli
3 rkl voita
200 g esikäsiteltyjä herkkutatteja
6 oksaa timjamia
6 murskattua katajanmarjaa
3 rkl vehnäjauhoa
1 Knorr kanaliemiamme
3 dl vettä
mustapippuria myllystä

Kuori punasipuli ja leikkaa se todella pieniksi kuutioiksi. Leikkaa esikäsitellyt herkkutatit ihan hienoksi silpuksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä punasipuli. Lisää herkkutatit, timjami sekä katajanmarjat ja sekoittele näitä keskenään miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Ripottele pannulle vehnäjauho ja koko ajan sekoitellen anna sen hiukan ruskistua. Lisää kanaliemiamme sekä vesi, sekoita ja keitä 5-10 minuuttia kunnes jauhot ovat kypsyneet ja pannulle on muodostunut paksu kastike, lähes muhennos. Poista timjaminoksat ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa vielä suolalla.



Jauhelihapihvit
(12 kpl)

1 dl kermaa
1 dl korppujauhoa
1 rkl vahvaa makeaa sinappia (esim. Savuhovi/Hovisinappi)
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,25 tl jauhettua valkopippuria
hiukan jauhettua mustapippuria
1 muna
1 pieni punasipuli
2 rkl voita
400 g naudan jauhelihaa
paistamiseen
voita


Sekoita huolellisesti keskenään kerma, korppujauho, sinappi, suola, pippurit sekä muna ja anna seoksen rauhassa turvota noin 15 minuuttia. Sillä välin kuori punasipuli ja leikkaa se hienoksi silpuksi. Sulata paistinpannulla voi ja kuullota punasipuli siinä.

Lisää jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa seos tasan 12 osaan, muotoile niistä renkaan avulla pieniä pihvejä ja paista ne pannulla voissa.


2 kommenttia: