Nämä minihampurilaiset ovat eräänlainen uusi ”metsästäjänleipä”. Pienten söpöjen kurpitsasämpylöiden välissä on sinappinen jauhelihapihvi, herkkutattimuhennosta sekä hiukan kasviksia ja tilkka majoneesia. Todella maukkaat minihampparit toimivat niin lämpiminä brunssitarjoilussa kuin kylmänä eväänä syksyisellä piknikillä.
hampparin sisältö ylhäältä alas:
sämpylän
yläpuoli
herkkutattimuhennosta
jauhelihapihvi
rapeaa
salaattia
pari
punasipulirengasta
tilkka
majoneesia
sämpylän
alapuoli
Herkkutattikastike/muhennos
1
pieni punasipuli
3
rkl voita
200
g esikäsiteltyjä herkkutatteja
6
oksaa timjamia
6
murskattua katajanmarjaa
3
rkl vehnäjauhoa
1
Knorr kanaliemiamme
3
dl vettä
mustapippuria
myllystä
Kuori
punasipuli ja leikkaa se todella pieniksi kuutioiksi. Leikkaa esikäsitellyt
herkkutatit ihan hienoksi silpuksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä
punasipuli. Lisää herkkutatit, timjami sekä katajanmarjat ja sekoittele näitä
keskenään miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Ripottele pannulle vehnäjauho
ja koko ajan sekoitellen anna sen hiukan ruskistua. Lisää kanaliemiamme sekä
vesi, sekoita ja keitä 5-10 minuuttia kunnes jauhot ovat kypsyneet ja pannulle
on muodostunut paksu kastike, lähes muhennos. Poista timjaminoksat ja mausta
mustapippurilla sekä tarvittaessa vielä suolalla.
Jauhelihapihvit
(12
kpl)
1
dl kermaa
1
dl korppujauhoa
1
rkl vahvaa makeaa sinappia (esim. Savuhovi/Hovisinappi)
1
tl suolaa
0,5
tl jauhettua maustepippuria
0,25
tl jauhettua valkopippuria
hiukan
jauhettua mustapippuria
1
muna
1
pieni punasipuli
2
rkl voita
400
g naudan jauhelihaa
paistamiseen
voita
Sekoita
huolellisesti keskenään kerma, korppujauho, sinappi, suola, pippurit sekä muna
ja anna seoksen rauhassa turvota noin 15 minuuttia. Sillä välin kuori
punasipuli ja leikkaa se hienoksi silpuksi. Sulata paistinpannulla voi ja
kuullota punasipuli siinä.
Lisää
jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa
seos tasan 12 osaan, muotoile niistä renkaan avulla pieniä pihvejä ja paista ne
pannulla voissa.
Ihanat miniburgerit!
VastaaPoistaJa oli sitten muuten yllättävän täyttävät burgerit kokoisikseen...
VastaaPoista