Kanankoipiconfit, tai tuttavallisemmin nyhtöbroisku, kypsennetään miedossa lämmössä uunissa siten, että koivet on kokonaan upotettu lämpimään öljyyn. Siten koivet pysyvät mehevinä, vaikka lihasta tuleekin ylikypsää. Normaalistihan ylikypsä kana/broileri on kuivaakin kuivempaa, mutta confitointi tekee linnunlihalle ihmeitä.
Kesäkurpitsasta
valmistetut ”tacokuoret” (lue:ohukaiset) täytettiin kasviksilla sekä
ylikypsällä broilerinlihalla ja maustettiin hiukan miedommin kuin mitä ihan
oikeaan tacoon kuuluisi.
Kesäkurpitsatacojen
sisään tuli siis
* ylikypsää
broilerinlihaa,
* kurkkua,
* tomaattia,
* jäävuorisalaattia,
* keltaista
paprikaa,
* avokadoa
sekä
* korianterikermaa.
* Mausteeksi
ripoteltiin omatekoista maustesekoitusta ja
* vähän
suolaa sekä mustapippuria.
Kanankoipiconfit eli ”nyhtöbroisku”
sopiva määrä broilerin koipinuijia
suolaa
pippuria
muutama
valkosipulinkynsi
1
vihreä chilipalko
rypsiöljyä
että koivet peittyvät kokonaan
Mausta
koipinuijat suolalla ja pippurilla ja asettele ne uunivuoan pohjalle tiiviisti
vierekkäin. Lisää valkosipulit ja viipaloitu chilipalko. Kuumenna rypsiöljy
kattilassa 100 -asteiseksi ja hukuta koipinuijat lämpimään öljyyn. Kypsennä
uunissa 100 asteessa noin 4 tuntia. Nosta kypsät koipinuijat talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Poista luut ja revi lihat kulhoon.
Kesäkurpitsaohukaiset / -munakas /
-tacot
(6
kpl)
1
iso (noin 400 g) kesäkurpitsa
2
munaa
150
g mozzarellaraastetta
suolaa
mustapippuria
myllystä
Raasta
kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita raaste siivilään. Painele raastetta
siivilää vasten, jotta mahdollisimman suuri osa nesteestä valuisi pois. Vatkaa
munat kulhossa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta suolalla sekä
pippurilla, lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sekoita hyvin.
Lämmitä
uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi ja muotoile siihen puolesta
määrästä kesäkurpitsamassaa kolme ohutta ”lettua”. Kypsennä uunissa ensin 12
minuuttia, sitten käännä letut ja kypsennä vielä toiselta puolelta 5-6
minuuttia. Nosta letut jäähtymään ja paista samalla tavalla vielä toiset kolme
lettua.
Korianterikerma
150
g creme fraichea
iso
kourallinen tuoretta korianteria
2
rkl limettimehua
3
rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Laita
kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja seos kastikkeeksi sauvasekoittimella.
Jos kastike tuntuu liian paksulta, sitä voi varovasti ohentaa maidolla.
Maustesekoitus kesäkurpitsaletuille
1
tl juustokuminaa
1
tl chilijauhetta
1
tl paprikajauhetta
1
ti sipulijauhetta
1
tl valkosipulijauhetta
Sekoita
kaikki hyvin yhteen ja ripottele maun mukaan lettujen täytteelle.
kuulostaa ja näyttää taivaalliseslta! ihana vaihtoehto niille tavallisentylsille kuorille, ja nyhtöbroisku on tervetullut uutuus possulle - varsin hyvä vinkki tuo confitointi! varmasti mieletön yhdistelmä - odotan jo että saan tämän ensi viikon listalle. oi nam!
VastaaPoistaKun broiskun laittaa tällä tavalla uuniin, sen voi unohtaa sinne samalla tavalla kuin possunkin. Eikä takuulla tule kuivaa, kun koivet kypsyvät lämpimässä öljykylvyssä :)
VastaaPoista