Paistettu
juustokakku on aina liian suuri pienelle perheelle, mutta ongelma poistuu kun
juustokakun tekee annosvuokiin. Yhdestä Philadelphiarasiasta tulee juuri
sopivasti jälkiruokaa kahdelle koko viikonlopuksi. Tämän paistetun juustokakun
makumaailma on lainattu Karibialta ja pinnan paahdettu sokeri
paahtovanukkaasta.
Caribbean cheesecake brûlée
annosvuokiin
(10-12
annosta)
pohja
8
digestivekeksiä
0,5
dl kookoshiutaleita
50
g voisulaa
täyte
400
g (2 rasiaa) maustamatonta Philadelphiajuustoa
2
rkl sokeria
1
minipullo (5 cl) tummaa rommia
1
tl vaniljauutetta
1
soseutettu iso kypsä banaani
2
munaa
koristeeksi
2
dl kookoskermaa
2
rkl tomusokeria
1
pikkutölkki ananasrenkaita
1
dl ruokokidesokeria
2
rkl voita
pinnalle
ruokokidesokeria
Murskaa
keksit jauhelmaksi muovipussin sisällä. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Lisää
viimeksi voisula, sekoita ja jaa massa tasan annosvuokiin. Ohjeen määristä
tulee pikkuvuokia 10-12 kpl tai isompia, laakeampia annoksia 5-6 kpl.
Vaahdota
tuorejuusto, sokeri, rommi, vaniljauute sekä banaanisose kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja vaaleaa. Jaa
juustoseos annosvuokiin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa
(vinkkejä täältä) 15-20 minuuttia kunnes juustomassa on hyytynyt. Jäähdytä annosvuoat
jääkaappilämpötilaan. Tähän asti jälkiruoan voi tehdä vaikka edellisenä päivänä
ennen tarjoilua, sillä juustokakulle tekee hyvää saada rauhassa asettua.
Säilytä annoksia jääkaapissa tarjoiluun asti.
Sulata
pannulla sokeri ja kun sokeri on ruskistunut, lisää voi ja sekoita. Lisää
pieniksi leikatut ananasrenkaat ja paista niitä kunnes pinta on kunnolla
karamellisoitunut. Lisää jääkaappikylmään kookoskermaan hiukan tomusokeria ja
vatkaa vaahdoksi.
Ripottele
annosten päälle pari teelusikallista ruokokidesokeria ja kääntele vuokaa sen verran, että
sokeri levittyy tasaisesti. Paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi kuoreksi. Viimeistele
annokset karamellisoidulla ananaksella sekä kookoskermavaahdolla.
Nam! Pitäisiköhän sitä ihan hankkia tuollainen keittiökäyttöön sopiva liekinheitin, kun tuo työkalujen joukosta löytyvä malli vaikuttaa vähän turhan järeältä sokerin paahtamiseen...
VastaaPoistaMulla oli monta vuotta käytössä se työmaamalli. Kyllä sillä paahtoi ihan hyvin keittiössäkin, mutta jos sitä kallisti liikaa, kaasun tulo loppui ja liekki sammui. Sikäli tuo keittiöön tarkoitettu kaasupoltin on parempi ;)
VastaaPoista