Vadelmainen herkkujälkiruoka
250
g vadelmia
1
appelsiini
2
rkl sokeria
2
dl kuohukermaa
100
g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl sokeria
50
g valkosuklaata
paahdettua
kvinoaa (katso eilinen päivitys)
Raasta
appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi, sillä sitä tarvitaan myöhemmin
mausteeksi. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja jokainen lohko vielä
3-4 osaan. Laita appelsiininlohkot sekä 150 g vadelmia ja 2 rkl sokeria
kulhoon, sekoita hyvin ja anna mehustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Sekoita
kermaan 1 rkl sokeria ja vatkaa vaahdoksi yhdessä tuorejuuston kanssa. Lisää 1
rkl raastettua appelsiininkuorta, 50 g valkosuklaata raasteena sekä jogurtti ja
vatkaa vielä sen verran että seos on hyvin lusikoitavissa.
Kerrosta
lasiin vuorotellen mehustettuja marjoja, tuorejuustokermavaahtoa ja tuoreita
vadelmia. Annoksen päälle vielä hyppysellinen paahdettua kvinoaa sekä pari
vadelmaa.
Aika
täydellinen kesäjälkiruoka.
Ihana resepti - tämä täytyy laittaa korvan taakse :) Rakastan vadelmia ja ohje vaikuttaa hyvältä, kun siinä ei ole turhan paljon lisättyä sokeria.
VastaaPoistaTuoreita vadelmia ei kannatakaan pilata liialla sokerilla (pakastevatut tarvitsevat kuitenkin enemmän) ja appelsiinista tulee tähän aika paljon makeutta. Reseptistä riitti neljälle juuri sen verran, että kaikissa laseissa olisi saanut olla muutama lusikallinen enemmän ;)
VastaaPoistaTätä tehdään perheen päivälliselle. Kiitos
VastaaPoistaKannattaa tehdä samalla tuplasatsi ;)
VastaaPoista